L'alcaldessa de Maracena, Berta Linares (PSOE), nega qualsevol implicació en el segrest de la regidora Vanessa Romero
L'alcaldessa de Maracena, Berta Linares, al centre, nega qualsevol implicació en el segrest de la regidora Vanessa Romero (EFE/Miguel Ángel Molina)

El tèrbol segrest d'una regidora complica el final de campanya al PSOE d'Andalusia

El jutge veu indicis de delicte i demana al TSJA que investigui l'alcaldessa i un edil de Maracena i l'actual número 3 dels socialistes andalusos

RedaccióActualitzat

El 21 de febrer, la vida de Vanessa Romero, regidora socialista de la població granadina de Maracena, va fer un tomb. Quan sortia de portar els fills a l'escola, un conegut li va demanar que l'acompanyés a la benzinera perquè el seu cotxe havia quedat sense benzina. En el trajecte, la va amenaçar amb una pistola, la va lligar de mans i peus i la va obligar a entrar al maleter d'un cotxe. 

L'home la va deixar emmordassada i tancada dins un pàrquing i va marxar. Ella va poder deslliurar-se, fugir i va denunciar davant la policia l'intent de segrest. Com que coneixia el segrestador, la Guàrdia Civil no va trigar a detenir-lo.

La sorpresa va arribar quan es va saber que el detingut era la parella de l'actual alcaldessa de Maracena, Berta Linares, del PSOE andalús, companya de consistori i del mateix partit que la regidora segrestada.

El cas estava sota secret de sumari fins aquest dijous. Ara el jutjat d'instrucció 5 de Granada no només ha permès l'accés al sumari del cas sinó que ha demanat que la investigació l'assumeixi a partir d'ara el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) acollint-se a la condició d'aforat d'un dels investigats.

Es tracta de Noel López Linares, exalcalde de Maracena, cosí de l'alcaldessa actual, parlamentari i secretari d'organització del PSOE d'Andalusia.
 

Un únic detingut

Segons es desprèn de les declaracions del detingut, de la mateixa víctima i de les investigacions policials, el segrest formaria part d'un pla acordat entre el diputat i alt càrrec socialista, la seva cosina, alcaldessa de Maracena i el regidor d'Urbanisme d'aquesta població, Antonio García Leyva. Tots tres hauria estat els inductors del segrest, que hauria comès la parella de Berta Linares, Pedro Gómez.

El segrest s'hauria forjat en un dinar a un restaurant de Maracena al que van assistir els tres polítics i Pedro Gómez. Segons ha explicat Gómez, l'alcaldessa va proposar "contractar uns ucraïnesos" per fer un ensurt a la regidora i Noel López li hauria dit que ell era la persona adequada per fer-ho perquè "ets bipolar i no podran imputar-te".

Segons el relat de Gómez, fins ara l'únic detingut pel cas, entre Berta Linares i Vanessa Romero hi ha una enemistat manifesta. Segons ell, la regidora tindria informació sobre expedients urbanístics que podrien comprometre Linares i el seu cosí, el número 3 dels socialistes andalusos, Noel López, que va ser també durant 15 anys alcalde del municipi. 
 

Pistola d'Amazon i paper d'alumini

Altres detalls curiosos de l'intent de segrest és que Pedro Gómez va comprar per Amazon la pistola falsa que va fer servir per amenaçar Vanessa Romero i que li va demanar el telèfon mòbil i el va embolicar en paper d'alumini "per impedir que el localitzessin", com havia vist que ho feien en una pel·lícula. 

Noel López Linares s'ha afanyat a negar qualsevol implicació en el segrest de la regidora de Maracena i anuncia accions judicials contra Pedro Gómez per "manifestacions calumnioses".

Façana de l'ajuntament de Maracena, a Granada
Façana de l'Ajuntament de Maracena, a Granada (Google Maps)

Davant l'abast que ha agafat el cas del segrest de la regidora, el PSOE andalús ha cancel·lat a última hora l'acte de tancament de campanya que estava previst fer a Maracena. Un acte on havia d'intervenir l'alcaldessa, Berta Linares, i el secretari d'organització del PSOE-A, Noel López Linares. 

Un cas enrevessat, amb testimonis contradictoris on es barregen relacions familiars, enveges polítiques i interessos urbanístics i que ha esclatat poques hores abans del tancament de la campanya per les eleccions municipals i autonòmiques d'aquest diumenge 28 de maig. 

 

 

ARXIVAT A:
PSOEAndalusiaEleccions municipals 2023
Anar al contingut