Barcelona

El temporal de fred i vent s'allunya després de deixar un Sant Esteve amb temperatures sota mínims

El fred i el vent han estat els protagonistes del cap de setmana de Nadal i Sant Esteve, especialment a les comarques de Barcelona, Girona i Lleida. L'Alt Empordà continua en fase de prealerta per possibles ratxes de vent superiors als 120 quilòmetres per hora però Protecció Civil ja ha desactivat el pla Procicat per a la resta del territori. Les previsions apunten que les pròximes hores el vent i el fred aniran reculant.

Actualitzat
Els termòmetres han marcat aquest cap de setmana temperatures sota mínims, fins i tot en punts de la costa. A Platja d'Aro, la matinada de dissabte a diumenge van arribar als dos graus sota zero, i a Cunit els termòmetres registraven dos graus i mig negatius. A Malgrat de Mar s'ha arribat al mig grau sota zero, i a Vilanova i la Geltrú la mínima ha estat de zero graus. Temperatures insòlites en aquestes àrees. Tot i que per més habituals no menys extremes, a l'interior s'arribava a molts punts als 7 o 8 graus negatius.

A més, el vent ha bufat amb molta força a bona part del país i ha ajudat augmentar la sensació de fred. Un vent que progressivament ha anat calmant la seva fúria i que només pot continuar sent perillós, segons Protecció Civil, a la zona de l'Alt Empordà durant aquest inici de dilluns.

Les previsions apunten que de cara a les pròximes hores el fred continuarà tot i que a mesura que avanci la setmana els termòmetres s'aniran moderant.

Mal temps a la Península

El fred intens també s'ha fet notar especialment al nord i el centre d'Espanya, on algunes mínimes han fregat els deu graus sota zero. A Cantàbria, un tren ha quedat bloquejat enmig de la neu, amb 148 viatgers a dins, per culpa de la congelació d'una peça elèctrica. Una quinzena de províncies continuaven en alerta tant pel fred com pel vent aquest diumenge a la tarda.

I també arreu del món

El fred i la neu també s'han convertit en els protagonistes d'aquest Nadal arreu del món. A Moscou, les fortes nevades han obligat a tancar durant tot el dia l'aeroport internacional de Domodédovo, i més de 8.000 passatgers s'han quedat a terra.

Més complicada encara és la situació als Estats Units. El temporal està afectant principalment alguns estats de la costa est, on feia dècades que no es veia nevar. Al llarg del dia s'han cancel·lat centenars de vols a Filadèlfia, Boston i Nova York, on s'ha activat l'alerta per la neu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut