Madrid

El Suprem arxiva la causa contra l'eurodiputat del PP Díaz de Mera per un presumpte delicte de desobediència relacionat amb l'11-M

El Tribunal Suprem ha arxivat la causa oberta contra Agustín Díaz de Mera, director de la policia quan van tenir lloc els atemptats de l'11-M a Madrid i actual eurodiputat del PP, per un presumpte delicte de desobediència. Durant el judici per la massacre de Madrid, Díaz de Mera es va negar, en un principi, a revelar la font que li hauria parlat d'un informe que vinculava ETA amb els atemptats, però després va rectificar per carta i va identificar la font.

Actualitzat

El Suprem ha arxivat el procediment contra l'eurodiputat del PP perquè els fets els quals l'acusa la fiscalia "no són constitutius de cap il·lícit penal" i perquè entén que durant el seu testimoni en el judici de l'11-M "va aportar finalment la identitat de la font" que el va informar de l'existència d'un document que vinculava ETA amb els atemptats de Madrid.

Durant el judici, el president del tribunal encarregat de jutjat els atemptats, Javier Gómez Bermúdez, va ordenar actuacions contra Díaz de Mera per determinar si la seva actuació, negant-se a revelar la font, podia ser constitutiva d'un delicte de "desobediència greu".

L'excap de la policia va justificar la seva negativa argumentant que si revelava el nom del confident posaria en perill la seva seguretat i el lloc de treball de la font, ja que treballava al cos de la policia nacional. Gómez Bermúdez li va imposar una multa de 1.000 euros i va ordenar la deducció del testimoni. Després, el procediment es va traslladar al Suprem per la seva condició d'eurodiputat.

Anar al contingut