El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, haurà de fer una nova proposta (ministeri fiscal)

El Suprem anul·la l'ascens de l'exministra Dolores Delgado a la màxima categoria de fiscal

La també exfiscal General de l'Estat va accedir a la màxima categoria a proposta del seu successor

Redacció/Agències

El Tribunal Suprem ha anul·lat el nomenament de l'exministra de Justícia Dolores Delgado com a fiscal de la Sala Militar en considerar que hi va haver un desviament de poder per part de l'actual fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, que va promoure el seu ascens.

Amb aquesta sentència, el Tribunal Suprem estima en part el recurs presentat pel fiscal Luis Rueda García, que era candidat a la mateixa plaça. La sentència obliga també el fiscal general de l'Estat a fer una nova proposta.

D'aquesta manera, deixa sense efecte el Reial Decret de 4 d'octubre del 2022 pel qual es va promocionar Delgado a la màxima categoria de la carrera fiscal.

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ja ha demanat la dimissió de García Ortiz com a fiscal general de l'Estat després de conèixer-se la notícia:

"A qualsevol país europeu que es digui que hi ha hagut una desviació de poder, aquest fiscal general de l'Estat hauria dimitit. Esperem que a Espanya això també passi."

Per a la portaveu popular, el pronunciament de l'alt tribunal "des de la imparcialitat i l'objectivitat" és una "bona notícia" i constata que la separació de poders "es manté ferma".

Delgado va ser ministra de Justícia del govern de Pedro Sánchez i posteriorment va ser nomenada fiscal general de l'Estat, càrrec que va ocupar fins al juliol del 2022. Actualment ja no era fiscal de la Sala Militar, sinó que és fiscal de la Sala de Memòria Democràtica i Drets Humans.

ARXIVAT A:
JudicialTribunal Suprem
Anar al contingut