Siri i Alexa perpetuen el sexisme, segons la Unesco
Siri, l'assistent d'Apple

El Siri, l'assistent de veu d'Apple, parlarà català

La multinacional nord-americana ha fet pública una oferta laboral per contractar un analista i incloure el català a Siri

L'assistent de veu d'Apple d'aparells com l'iPhone o l'iPad, el Siri, parlarà català. La multinacional nord-americana ha publicat noves ofertes laborals que inclouen les d'analistes que han de dominar diferents llengües, una de les quals és la catalana. D'aquesta manera, es convertirà en el primer dels 32 assistents de veu que hi ha al mercat que parlarà en català.

Apple també millora el seu programari. La nova versió d'iOS inclou llistes íntegrament en català, i Apple TV ja disposa també de tota la seva interfície en català. Així, doncs, és l'única plataforma de vídeo que ho fa, juntament amb Filmin.

Segons informa Plataforma per la Llengua, aquest és el resultat de diferents gestions que han fet juntament amb alguns eurodiputats per demanar a l'empresa californiana la inclusió del català a Siri.

 

El 2018, Plataforma per la Llengua va reclamar a Apple que, a més d'incorporar el català en el sistema operatiu de MacOs i iOS, també estigués disponible a Siri i Apple CarPlay. Aleshores, la resposta va ser negativa. El 2019, segons explica l'entitat, van arribar a un acord amb el govern, pel que fa a la contractació pública, que establia que la Generalitat no pogués contractar o consumir assistents de veu que no fossin en català.

Plataforma per la Llengua ha valorat positivament que el Siri parli en català i anima altres assistents de veu, com Alexa o Google Assistant, que també ho facin.

 

 

 

ARXIVAT A:
Català AppleTecnologia
Anar al contingut