Catalunya

El "sí" a la independència s'imposa a Esparreguera amb gairebé un 91%

Esparreguera s'ha avançat un dia a les més de 200 ciutats i pobles que aquest diumenge participen en la tercera onada de consultes sobre la independència de Catalunya. El resultat ha estat l'esperat, el "sí" s'ha imposat per gairebé un 91% dels vots. La participació, discreta, del 16%. El canvi de data s'ha fet per no coincidir amb la representació de la tradicional "Passió". El referèndum també ha arribat aquest dissabte fora de les fronteres catalanes, concretament a Irlanda.

Actualitzat
Un 90,86% dels ciutadans que han participat en la consulta sobre la independència d'Esparreguera han votat que "sí". Han estat, en total, 2.605 de les 2.872 persones que s'han acostat a les urnes. El "no" ha obtingut un 6,56% dels vots, mentre que un 2,58% dels votants ho ha fet en blanc, i un 0,17% han estat declarats vots nuls.

L'organització de la consulta, Esparreguera Decideix! s'ha felicitat pel que ha considerat un "èxit" i ha lamentat el boicot del PSC, el PP i un grup local a la consulta. La participació s'ha situat, finalment, en el 15,83%. Més de 18.000 habitants d'aquest municipi podien votar als sis espais que la plataforma organitzadora havia habilitat.

Esparreguera ha avançat la votació per evitar que coincideixi amb la representació de "La Passió", que es fa aquest diumenge, i en la qual participen molts habitants del municipi. Malgrat que el dia oficial per votar era dissabte, des del 13 d'abril s'ha fet una votació anticipada amb urnes mòbils situades a diferents barris del municipi.

Votacions també a Dublín

Un total de 79 catalans residents a Irlanda han participat aquest dissabte a la consulta celebrada a Dublín. La taula de votació estava situada a l'emblemàtic edifici de correus. Del total de 79 vots, el 93,7% han estat favorables al "sí" a la independència de Catalunya. Els organitzadors de la consulta, la plataforma Irlanda Decideix!, consideren que la consulta ha estat "tot un èxit" i asseguren que la participació s'ha situat dins de les expectatives per una comunitat petita resident a l'exterior. A banda d'organitzar el referèndum, els catalans residents a Irlanda també han recollit signatures per demanar al Parlament que organitzi una consulta oficial.

També han votat un grup de catalans que viuen a Irlanda que ha decidit mobilitzar-se i que, curiosament, fan el recompte de vots en un pub.

Més de 200 municipis participen en les consultes sobiranistes

Després de les consultes del 14 de desembre del 2009 i del 28 de febrer d'enguany, aquest diumenge serà el torn de la resta de municipis, que es poden consultar al web de la coordinadora. Destaca la presència de Girona i Lleida, i també la de 15 capitals de comarca, com ara Valls, ReusTremp, Olot o Manresa, i municipis amb més de 10.000 habitants. Abans dels referèndums oficials, ja s'ha recollit el vot anticipat.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut