Barcelona

CiU i ERC donen suport a les consultes independentistes al Parlament

El Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució de suport a les consultes independentistes que ja s'han celebrat en diversos municipis catalans. Hi han votat a favor CiU i ERC, i també ICV-EUiA en el primer punt, que reconeix el dret a l'autodeterminació. Els ecosocialistes s'han abstingut als tres punts restants, mentre que el PSC, el PP i el Grup Mixt han votat en contra de la resolució. El text s'ha sotmès a debat a la comissió d'assumptes institucionals, i no pas al ple, tal com pretenia ERC, que és qui ha presentat la resolució, per donar més solemnitat a la votació.

Actualitzat
Els punts aprovats amb el suport exclusiu de CiU i ERC són el que "mostra el reconeixement a les consultes celebrades el 13 de desembre del 2009 i el 28 de febrer del 2010 en més de 250 municipis" i remarca que són l'expressió "de la voluntat de participació política de la ciutadania".

El text també fa públic l'agraïment als voluntaris que han organitzat les consultes, la gent que hi ha participat i fa un crida a tothom perquè s'impliqui en les que hi ha previstes per al 25 d'abril i el 20 de juny.

A més, destaca que "l'àmplia participació i la manifestació majoritària a favor de la independència entre els participants mostra que una part creixent de la societat catalana desitja la consecució d'un estat propi per a Catalunya".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut