Santiago de Xile

El secretari d'Estat del Vaticà vincula els casos de pedofília amb l'homosexualitat

El número dos de l'Església catòlica, el cardenal Tarcisio Bertone, ha vinculat els casos de pederàstia al si de l'església amb l'homosexualitat. Des de Xile, Bertone ha anunciat que el papa Benet XVI prendrà noves mesures en relació amb les denúncies destapades en les últimes setmanes.

Actualitzat
Des de Xile, el secretari d'Estat del Vaticà ha fet unes declaracions que portaran cua. Tarsicio Bertone ha relacionat els casos de pedofília en el si de l'església amb l'homosexualitat i ha afegit que no tenen res a veure amb el celibat: "Molts psicòlegs i molts psiquiatres han demostrat que no hi ha relació entre celibat i pedofília, però molts altres han demostrat, m'han dit fa poc, que hi ha relació entre homosexualitat i pedofília", ha assegurat Bertone des de Santiago de Xile.

El cardenal ha defensat que la pedofília afecta "totes les categories de persones" i que, "en menys grau", els capellans. Coincidint amb aquestes declaracions, el Vaticà ha divulgat, per primera vegada, el codi de conducta que s'aplicarà als sacerdots que abusin de menors, un document redactat ara fa set anys i que obliga a denunciar a la justícia ordinària els casos de pederàstia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut