Delphine Boël i Albert II de Bèlgica (Wikimedia)
Delphine Boël i Albert II de Bèlgica (Wikimedia)

El rei emèrit de Bèlgica, Albert II, reconeix que té una filla biològica de 51 anys

Les proves d'ADN, a les quals el monarca s'havia negat a sotmetre's, demostren que és pare de l'artista Delphine Boël

Actualitzat

Ho ha reconegut ell mateix. El rei emèrit de Bèlgica, Albert II, ha informat que els resultats del test d'ADN a què es va sotmetre per ordre de la justícia demostren que és el pare biològic de l'artista belga Delphine Boël, filla d'una relació extramatrimonial mentre estava casat amb la reina Paola.

El Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les va ordenar al maig que l'antic monarca, de 85 anys, es fes la prova de l'ADN per contrastar la seva informació genètica amb la de la seva presumpta filla, Delphine Boël, i la mare d'ella, la baronessa de Sybille de Selys Longchamps.

Els advocats d'Albert II de Bèlgica ho han explicat en un comunicat:

"Les conclusions científiques indiquen que és el pare de la senyora Delphine Boël."

Els lletrats assenyalen que, encara que hi ha "arguments jurídics per justificar que una paternitat legal no és necessàriament el reflex d'una paternitat biològica" i que el procés adoptat els sembla "discutible", el rei Albert ha decidit "posar fi amb honor i dignitat a aquest difícil procés".

El monarca assegura que no s'ha ficat mai amb cap decisió "familiar, social o educativa" respecte a Boël i que ha respectat el vincle amb el seu pare legal.

Delphine Boël, que va néixer a Brussel·les el 1968, va presentat la seva primera demanda de paternitat a Albert II el 2013.

La seva existència va sortir a la llum el 1999, arran de la publicació d'una biografia no autoritzada de la reina Paola.

Quan la baronessa De Selys Longchamp va trencar el silenci i va explicar la relació que havia tingut durant anys amb l'aleshores rei de Bèlgica, va assegurar també que Albert i Paola van estar en dues ocasions a punt de divorciar-se  –el 1969 i el 1976 – i va difondre fotos de la jove Delphine al costat del monarca.

Albert II va reconèixer en una entrevista concedida a una ràdio que, el juny del 2014, uns mesos després que esclatés el cas, el seu matrimoni amb Paola havia passat per moments difícils, però mai va reconèixer la paternitat sobre Boël.

L'octubre del 2018, el Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les va determinar que el tutor legal de Delphine, Jacques Boël, no era el seu pare biològic i va ordenar al monarca que se sotmetés a una prova d'ADN.

Albert II va recórrer la decisió davant del Tirbunal de Cassació, que al maig el va obligar a fer-se una prova, i al desembre li van comunicar els resultats.

Al final, ha estat el mateix monarca qui ho ha fet públic.

El que va ser rei de Bèlgica des del 1993 fins a la seva abdicació, el 2013, té tres fills del seu matrimoni amb la reina Paola: el rei Felip, la princesa Astrid i el príncep Llorenç.

ARXIVAT A:
Monarquia
Anar al contingut