Hong Kong

El rastre de la batalla a la universitat de Hong Kong en imatges

Desenes d'activistes intenten resistir dins de les instal·lacions, atrinxerats en despatxos i aules

Francesc CanalsActualitzat

Hong Kong celebra diumenge eleccions locals, que seran un termòmetre per saber quin suport tenen tant el bloc prodemocràcia com el govern, favorable a Pequín. Arriben després de sis mesos de protestes, amb episodis intermitents de violència que han tingut un repunt les últimes setmanes.

El setge a la Universitat Politècnica, on s'havien refugiat centenars de manifestants, és un dels episodis més angoixants. Alguns van decidir sortir-ne i entregar-se a la policia, però a dins encara hi ha grups que resisteixen. L'equip de TV3 a Pequín hi ha pogut entrar. 

 

 

El campus és l'escenari de la batalla més dura entre els manifestants prodemocràcia i els antisdisturbis a la Universitat Politècnica de Hong Kong. La gran majoria dels manifestants el van anar abandonant durant dies. Ara encara hi queden alguns manifestants atrinxerats en despatxos i aules. Hi podem trobar les armes rudimentàries amb què van fer front a la policia, per exemple els còctels molotov.

 

 

Ara està desert. S'hi respira un silenci inhabitual en aquesta ciutat hiperactiva. 

 

 

Només queden les restes de les defenses que els activistes van fabricar amb mobiliari de la mateixa universitat per contenir l'assalt de la policia. 

 

 

Taules, cadires, armaris, paraigües, grans para-sols, les restes dels incendis que van cremar en els moments àlgids de la batalla campal als accessos. 

 

 

Tota mena de mobles i màquines de vending apilades que finalment van aconseguir el seu objectiu: fer tornar enrere els antidisturbis. 

 

 

Les installacions són immenses i molt complexes, amb edificis segregats, passadissos coberts, rampes, ponts... un nombre inabastable d'aules i despatxos que faciliten la virtual desaparició dels joves decidits a no sortir. 

 

 

Rectors d'universitat, directors d'institut i treballadors socials intenten entrar en contacte, aprofitant que la policia no ha donat un ultimàtum. Intenten guanyar-se la seva confiança perquè puguin sortir. Les condicions dins de la Universitat Politècnica, completament encerclada pels antidisturbis, són cada dia que passa més dures, amb menys menjar i aigua. 

 

Chung Wai Lun, treballador social:

"Poden pensar que poden aguantar fins a la reobertura dels edificis, que aleshores ja podran sortir del campus, no de manera oficial, però ja no s'haurien d'amagar i això és una mena de victòria per a ells."

Resistir és vèncer, un raonament que denota com està de lluny la sortida a la pitjor crisi de Hong Kong des del seu retorn a sobirania xinesa el 1997.

 


Les eleccions al consell de districte de diumenge han generat una mena de treva en la violència perquè el camp demòcrata busca en les urnes l'aval a les protestes dels últims mesos, a la batalla pel sufragi universal, per les cinc demandes, ni una menys, per les llibertats de Hong Kong. El govern no vol donar més arguments a l'oposició amb un ajornament. Temps per als que continuen atrinxerats. Envien aquest missatge per al futur de la seva generació:

 

ARXIVAT A:
Hong Kong
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut