Lady Gaga, Childish Gambino i Kacey Musgraves, els grans guanyadors dels Grammy
Lady Gaga, Childish Gambino i Kacey Musgraves, els grans guanyadors dels Grammy
Los Angeles

El rap conquereix els Grammy amb el crític "This is Amèrica" de Childish Gambino

La cantant country Kacey Musgrave s'endu 4 estatuetes amb "Golden Hour" i Lady Gaga 3 amb "Shallow", en una gala molt femenina

Actualitzat

Childish Gambino, amb "This is Amèrica", Kacey Musgraves amb "Golden Hour" i també Lady Gaga, amb "Shallow" han estat els grans guanyadors dels premis Grammy, que s'han lliurat aquesta matinada a l'Staples Center de Los Angeles, a Califòrnia.

"This is America", de Childish Gambino, un dels videoclips més comentats i controvertits de l'any passat, una crítica àcida contra el racisme i la violència policial en l'era de Donald Trump.

 

El tema ha obtingut 4 Grammys, 3 de principals, que han entronitzat el gènere en les categories absolutes: a la millor gravació de l'any, la millor cançó de l'any, el millor vídeo musical, i una quarta estatueta per a la millor actuació de rap. És el primer cop que un tema hip-hop guanya en aquesta categoria dels Grammy.

 


El seu autor, l'"alter ego" musical de l'actor, guionista i comediant Donald Glover, crític amb el tractament que la gran indústria musical dona al rap i al hip-hop, no ha assistit a la gala de lliurament dels premis. L'ha recollit el compositor Ludwig Goransson que ha guanyat també la millor banda sonora per la pel·lícula "Black Panther".

 

Ludwig Goransson, amb un dels guardons per "This is america". (Reuters)

 

Ha estat una gala de marcat accent femení, presentada per Alissia Keys, i amb l'aparició sorpresa de l'exprimera dama Michelle Obama.

 

 

I actuacions que han aixecat el públic dels seients com la de Jennifer López, Janelle Moné, Dolly Parton, Diana Ross o la guardonada Lady Gaga.

 

Actuació de Jennifer López, JLo, durant la Gala. (Reuters)

Quatre premis per al country de Kacey Musgrave

El country també s'ha endut 2 dels Grammys principals per "Golden hour" de la cantant Kacey Musgraves: al millor àlbum de l'any i el millor àlbum de l'any country". La cantant country s'ha endut 2 estatuetes més, a la millor cançó country amb Space Cowboy i a la millor actuació individual amb "Butterfly". Es tracta d'un disc de música pop, amb fortes arrels del country o el folk de Neil Young.

 

Kacey Musgraves, recull el Grammy del millor àlbum de l'any per "Golden Hour". (Reuters)

 

Tres Grammys per Lady Gaga

Lady Gaga s'ha endut tres premis Grammy, un d'aquests a la categoria de millor cançó escrita per a un mitjà audiovisual i per a la millor actuació a duo. Es tracta de Shallow, de la pel·lícula "Ha nascut una estrella", un guardó compartit amb Bradley Cooper.

 

Actuació de Lady Gaga durant la gala. (Reuters)


A la recollida del guardó, ha excusat l'absència de Cooper, i s'ha mostrat satisfeta d'haver pogut formar part d'aquesta pel·lícula.

"Estic molt orgullosa d'haver participat en una pel·lícula que aborda els problemes mentals, és molt, molt important. Molts artistes hi han de fer front i hem de tenir cura els uns dels altres. Així que, si veiem algú que ho està passant malament, no mireu cap una altra banda. Si sou vosaltres els que en patiu, encara que sigui dur, tracteu de trobar el coratge suficient i feu-ho públic""

 

Lady Gaga recollint un dels Grammys que ha obtingut per "Shallow"


Gaga també ha rebut el Grammy a la millor actuació pop individual per "Joanne".

 

Dua Lipa, cantant revelació

Un altre dels noms propis de la gala ha estat el de Dua Lipa, i també el del desaparegut Chris Cornell, exlíder de Soundgarden.

La britànica Dua Lipa ha estat guardonada com a cantant revelació, i Cornell ha rebut el premi a la millor actuació de rock per "When Bad, Does Good". El premi l'han recollit els seus fills, i ha estat un dels moments emotius de la nit.

 

Dua Lipa amb els seus dos Grammys. (Reuters)

 

I també el del raper canadenc Drake, amb el gramòfon daurat per "God's Plan", la millor cançó de rap. El millor àlbum de rap ha estat per "Cardi B", amb "Invasion of Privacy" i Ariana Grande ha guanyat el Grammy al millor àlbum vocal per "Sweetener".

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut