Primera Divisió

El Racing trenca la ratxa victoriosa de l'Espanyol amb un solitari gol de Morán (0-1)

Els blanc-i-blaus han fet una passa enrere en les seves aspiracions de permanència, després de caure a Montjuïc per la mínima contra un pràctic Racing de Santander. Un solitari gol de Morán en el minut 57 ha servit per trencar la ratxa victoriosa dels homes de Luis Fernández, que es tornen a complicar la vida en la lluita per la salvació. L'Espanyol no ha trobat la manera de superar la porteria de Ricardo durant els 90 minuts, i amb aquesta derrota continuarà una jornada més en zona de descens, a sis punts de la permanència.

Abans de començar el partit, s'ha guardat un impressionant minut de silenci en record de les víctimes de l'atemptat de Madrid. Els jugadors de tots dos equips han saltat al terreny de joc amb una samarreta blanca i amb el lema "No al terrorisme". L'Espanyol ha sortit amb força en busca del primer gol i, després d'una internada de Wome per banda esquerra, entre Ricardo i Juanma han evitat la rematada de Tamudo, que ja es trobava amb la canya preparada. Poc després, en un ràpid contraatac conduït per De la Peña, Hadji ha desaprofitat una clara ocasió per fer l'1-0 amb un xut molt desviat quan es trobava en una immillorable situació per marcar. Amb un Racing gairebé inofensiu, Tamudo ha tingut una nova ocasió per desfer l'empat en el minut 30, però el seu xut creuat l'ha desviat Ricardo a córner amb la punta dels dits. De nou Tamudo ha tornat a inquietar la porteria del Racing amb un cop de cap massa forçat per sobre del travesser. La primera aproximació amb cert perill del Racing ha arribat a cinc minuts pel descans, amb una internada de Regueiro, que ha xutat des de la frontal de l'àrea i Lopo ha desviat la pilota a córner. El primer temps ha finalitzat sense gols, tot i el major domini dels homes de Luis Fernández. En l'inici de la represa, Luis Fernández ha buscat més poder ofensiu donant entrada a Maxi per Wome, però qui ha marcat ha estat el Racing en el minut 57. En una jugada aïllada, on la defensa de l'Espanyol ha estat lenta en l'intent de fer el fora de joc, Morán ha batut Lemmens amb un potent xut, gairebé sense angle, que ha entrat pel mateix escaire de forma sorprenent. La resposta blanc-i-blava ha estat immediata i en una falta servida per De la Peña, Domoraud ha pogut fer l'empat, però el seu cop de cap s'ha perdut fregant el pal. A mesura que han anat passant els minuts, l'Espanyol s'ha abocat a l'atac en busca de l'empat de forma bastant precipitada, i no ha estat capaç de crear ocasions de perill sobre la porteria de Ricardo. El Racing s'ha dedicat a defensar-se amb ordre i no ha patit per mantenir el seu avantatge, tot i que els jugadors blanc-i-blaus han reclamat un possible penal per unes mans de Nafti. Els visitants han pogut sentenciar a tres minuts pel final en un ràpid contraatac de Regueiro, però Benayoun no ha arribat a rematar la centrada de la mort quan estava tot sol a l'interior de l'àrea. Tot i els intents a la desesperada, l'Espanyol no ha trobat la manera de superar la defensa del Racing i no ha aconseguit com a mínim el gol de l'empat. Amb aquesta derrota, els blanc-i-blaus tornen a fer un pas enrere en les seves aspiracions de permanència.