Barcelona

El RACC diu que anar a 80 km/h no redueix la contaminació

El RACC s'ha posicionat en el debat de la limitació a 80 quilòmetres per hora a les vies ràpides als accessos de Barcelona per millorar la qualitat de l'aire que ha aprovat la Generalitat. I ho ha fet amb una nota informativa que apareix a tota pàgina als diaris d'aquest dimarts. El RACC assegura que els càlculs en què es basa la mesura són incorrectes i que la reducció de les partícules no serà d'un 12%, sinó d'un 2%. Segons el RACC, el problema no és la velocitat, sinó la congestió dels 800.000 vehicles que circulen per aquestes vies. En aquestes condicions d'arrencades i aturades constants els cotxes generen molta contaminació.

Actualitzat
El Reial Automòbil Club de Catalunya proposa una regulació del límit de velocitat variable per reduir la congestió i la contaminació. El RACC diu que així augmentaria la capacitat de la via fins a un 15% i que la creació d'un carril bus també podria ajudar significativament a reduir la contaminació. L'entitat s'ha posicionat en contra de la mesura aprovada pel govern català de limitar la velocitat a 80 quilòmetres en més d'una setantena de vies ràpides d'accés a Barcelona.

El Reial Automòbil Club comparteix que cal millorar la qualitat de l'aire, però discrepa dels càlculs que s'han fet des del Departament de Medi Ambient, que afirma que hi ha assajos que les emissions contaminants poden augmentar en reduir-se la velocitat.

Segons el RACC, el problema no és la velocitat, sinó que un 40% dels vehicles circulen en condicions de congestió per les vies ràpides i, en aquesta situació, augmenten les emissions contaminants dels vehicles.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut