Madrid

El PSOE i el PP elogien el bon funcionament de la llei de partits per la resolució de Sortu

El PSOE i el PP han assegurat que la resolució del Tribunal Suprem que prohibeix la inscripció de Sortu al registre de partits del Ministeri de l'Interior és una mostra del bon funcionament de la llei de partits i demostra que l'estat de dret no permetrà cap "trampa". Els populars han demanat al govern que mantingui "la màxima exigència per evitar que burlin la llei per altres vies" i es puguin presentar a les eleccions. El ministre de Justícia, Francisco Caamaño,s'ha mostrat molt satisfet amb la decisió perquè demostra que l'estat de dret "compleix un cop més les seves obligacions".

Actualitzat
Caamaño ha explicat que el govern "considerava que Sortu era una continuació de Batasuna". Van portar el cas davant de la sala 61 del Suprem "en un procés on tothom va poder presentar al·legacions". "Desconeixem el contingut de la resolució, però sabem que estima el recurs de l'advocacia de l'Estat i n'estem molt satisfets", ha afirmat el ministre en declaracions a la Cadena Ser.

De la seva banda, el PP ha elogiat el bon funcionament de la llei de partits i ha apostat per "fer pedagogia sobre les bonances " d'aquesta llei "per aconseguir la fi d'ETA". Els populars han demanat a l'executiu que faci tot el que calgui perquè no burlin la llei. "ETA i els seus còmplices han de ser expulsats de les institucions democràtiques".
Anar al contingut