Madrid

El PSOE busca suports urgents a la "llei Sinde" mentre els que s'hi oposen fan caure el web del Congrés

El web del Congrés dels Diputats té dificultats molt serioses d'accés, a causa, amb tota probabilitat, dels atacs de què és objecte per part de grups anònims que promouen protestes contra l'anomenada "llei Sinde". D'altra banda, el text de la llei encara està pendent de tenir tots els suports, després que CiU s'hauria fet enrere i deixaria el PSOE sense els vots exigibles. Aquest partit s'explica des del seu web amb un missatge singular que troba qualsevol usuari quan hi accedeix.

Actualitzat
La llei d'economia sostenible, coneguda com "llei Sinde" a causa de la seva disposició final primera, provoca avui una situació un punt caòtica per raons diverses, però coincidents.

Cau el web del Congrés

D'una banda, els atacs dels grups que s'oposen a la llei s'han confirmat i aquest matí la pàgina web del Congrés dels Diputats té dificultats per accedir-hi. Es deu als atacs que ha rebut per part de persones anònimes que consideren que aquesta acció és un mètode de protesta contemporani. Però en altres països asquest gest és un delicte, que comporta la detenció dels seus autors, com va passar als Països Baixos, quan es van atacar de la mateixa manera llocs diferents en una acció de suport a Wikileaks.

El PSOE s'explica al seu web

Enmig d'aquesta situació, el PSOE ha intentat reaccionar amb el mateix llenguatge, des d'internet. Al seu web, que ahir va resistir els atacs, hi han posat avui una pàgina prèvia on expliquen els seus arguments per defensar la llei.

Hi asseguren que no està previst bloquejar continguts sense autorització judicial, s'insisteix que l'última paraula la tindrà un jutge de l'Audiència Nacional i es reitera que no es perseguirà mai els usuaris d'aquests llocs de descàrregues, sinó als seus propietaris.

Justament aquest punt és un dels que la mateixa ministra de Cultura, Ángeles-González-Sinde, ha volgut subratllar avui mateix en unes declaracions a la ràdio.

A la xarxa

El debat també es manté viu allà on hi ha converses digitalitzades, com ara a Twitter. Un usuari aclareix que no s'hi oposa perquè consideri acceptable l'ús de continguts amb drets, sinó perquè no queda prou garantida la separació entre els poders de l'Estat.

El cert és que el tancament de webs que preveu la norma requereix, en efecte, una autorització judicial, però sense judici ni sentència i com a mesura preventiva.

Suports

Però el gran atzucac de la mesura, que avui passa per la Comissió d'Economia del Congrés, es troba ara en la falta de suports. El PSOE comptava amb l'ajut de CiU que, a darrera hora, s'hauria desdit de donar-hi suport a falta d'un acord sobre altres aspectes de la mateixa llei. Per això és possible que s'hi incloguin modificacions per obtenir els vots del PNB, com ara que els tancaments requereixin dos avisos previs abans de l'ordre final.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut