Barcelona

El PSC aparca la consulta i defensarà el 27-S un referèndum per a una reforma constitucional

RedaccióActualitzat

El Partit dels Socialistes de Catalunya defensarà, en les eleccions del 27 de setembre, la reforma constitucional i no una consulta sobiranista legal i acordada. El primer secretari del PSC i cap de llista el 27-S, Miquel Iceta, ha presentat en roda de premsa l'esborrany del programa electoral del seu partit per al 27-S, en què aposta per convocar un referèndum per validar una reforma de la Constitució en sentit federal que resolgui el "conflicte" català.

A diferència del programa electoral del PSC per a les catalanes del 2012, l'esborrany per al 27-S no inclou en aquesta ocasió una consulta legal i acordada amb l'Estat. Segons Iceta, el que ha "canviat" és el procés participatiu del 9 de novembre, en el qual molta gent va optar per la independència, però no va ser la "majoria":

"Volem comprovar si una majoria validaria un nou acord de Catalunya amb la resta d'Espanya", ha argumentat el líder del PSC.

Iceta aposta per arribar a un acord amb els partits d'Esquerra per preservar l'estat del benestar i ha reiterat que, pels socialistes, les eleccions del 27-S no són plebiscitàries.

També ha augurat que amb les dues cites electorals, les catalanes i les generals, es produirà el canvi necessari perquè en la pròxima legislatura a Espanya pugui abordar-se la reforma de la Constitució, en la qual el PP "ja no tindrà la força suficient" per "bloquejar-la", mentre que socialistes, Podem i fins i tot Ciutadans preveuen la seva revisió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut