La policia local ha augmentat la vigilància i l'Ajuntament considera que s'ha aconseguit un "efecte dissuasiu" (Ajuntament de Calvià)

El preu del balcòning a Magaluf: cinc turistes multats amb 36.000 euros cadascun

També se'ls ha expulsat dels hotels on s'allotjaven, en compliment del decret contra el turisme d'excessos de les Illes Balears

RedaccióActualitzat

Des que va començar l'estiu, cinc turistes han estat multats amb 36.000 euros cadascun per passar d'un balcó a un altre en hotels de la zona de Magaluf, al municipi mallorquí de Calvià.

Segons ha informat l'Ajuntament aquest dimarts, la policia local ha estat l'encarregada de denunciar els casos i identificar-ne els responsables.

A més de les sancions, que sumen 180.000 euros, a tots se'ls ha expulsat immediatament dels hotels on s'allotjaven, en compliment del decret contra el turisme d'excessos de les Illes Balears, que és pioner a Europa i preveu multes d'entre 6.001 i 60.000 euros.

El director general d'Activitats i Comerç de l'Ajuntament de Calvià, Juan Feliu, ha assegurat que "aquestes sancions comporten un potent efecte dissuasiu".

"El balcòning no és tolerable al nostre municipi, és una pràctica irresponsable que pot causar greus lesions irreversibles i fins i tot la mort", ha subratllat Feliu.

Aquest tipus d'accidents, explica el responsable polític, són l'últim que es vol per als turistes que van a Mallorca a gaudir de les vacances.

"Això no és lleure, és una irresponsabilitat molt perillosa i no és la imatge que volem per al nostre municipi", ha insistit.


Un cas aquesta matinada

L'anunci que s'han interposat cinc multes arriba poques hores després de l'últim cas de balcòning detectat a Magaluf.

Ha estat aquest dimarts a les sis del matí, quan un turista saltava d'un balcó a un altre, en un cinquè pis, i se li ha aplicat la sanció corresponent i l'expulsió de l'establiment.

En aquesta línia de "tolerància zero amb l'incivisme i els excessos", des de l'Ajuntament s'ha intensificat la tasca dels agents de la policia local per al control del balcòning.

ARXIVAT A:
SalutPolicialTurismeIlles Balears
Anar al contingut