Barcelona

El PPC creu que el nou model de finançament és un parany que no millorarà la vida dels catalans

El PP a Catalunya ha criticat amb duresa el nou sistema de finançament acordat entre la Generalitat i el govern espanyol. El considera un "parany" que no millorarà la vida dels catalans, perquè no afronta ni la crisi, ni el dèficit, ni l'atur. És el que ha afirmat el portaveu d'Economia del PPC, Enric Millo, que ha afegit que l'acord "només és bo per al tripartit", perquè l'ajuda a "sortir d'un carreró sense sortida". Millo està convençut que "s'acabarà demostrant que la veritat és ben diferent de la que ens venen avui".

Actualitzat
El PP a Catalunya està decebut amb l'acord de finançament assolit entre els dos governs i així ho ha fet saber el portaveu d'Economia de la formació en roda de premsa. Enric Millo ha qualificat l'acord d'"engany massiu", de "parany que genera un miratge", perquè "sembli que tothom hi surt guanyant, però que crearà més endeutament".

Millo està convençut que el nou sistema de finançament no cobrirà el dèficit que la Generalitat acumularà entre el 2008 i el 2009 per culpa de la crisi, un dèficit que el PP calcula en 10.000 milions d'euros. Per Millo, aquest forat l'hauran de tapar els catalans amb impostos.

Segons el PP, és greu que el govern espanyol no doni xifres concretes d'aquest nou sistema. Considera que "ens estem embolicant en càlculs", que més endavant es demostrarà que "la veritat és ben diferent de la que ens venen avui".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut