Madrid

El PP suspèn les seves relacions amb l'actual direcció de la UPN

El PP ha decidit suspendre les seves relacions amb la direcció de la UPN després que en la votació de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat que ha tingut lloc al Congrés un dels dos diputats d'aquesta formació, Carlos Salvador, ha seguit les directrius del partit de Miguel Sanz i s'hi ha abstingut, mentre que l'altre, Santiago Cervera, ha votat a favor de les esmenes, tal com ha fet el PP. En un comunicat urgent els populars apunten que "no poden acceptar que la UPN decideixi en cada moment quina és la seva posició en les institucions nacionals al marge dels acords subscrits".

Actualitzat

El PP afegeix en el comunicat que "lamenta profundament les decisions adoptades pels òrgans de la Unió del Poble Navarrès, a proposta del seu president, Miguel Sanz, ja que suposen una ruptura unilateral" dels acords subscrits pels dos partits el 1991. 

A conseqüència d'aquesta actitud, els populars consideren que és la UPN la que ha de moure fitxa, és a dir, que han de "manifestar la seva voluntat inequívoca sobre la continuïtat del pacte" i que ofereixin plenes garanties de compliment. Si no ho fan, el PP ja ha amenaçat que "es posarà en marxa perquè la nostra organització, els nostres ideals, els principis i programes tinguin presència davant de la societat de Navarra".

Readaptació del pacte

Per la seva banda, el diputat de la UPN Santiago Cervera, que ha votat els pressupostos seguint les directrius del PP, ha apostat per la continuïtat del pacte amb el PP o per una "readaptació". Cervera ha descartat renunciar al seu escó si la direcció del partit navarrès l'hi demana i ha obert la possibilitat de presentar-se a liderar la formació.



ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut