Madrid

El PP proposa incloure al Codi Penal delictes nous, com els segrestos exprés o el vandalisme urbà

El PP aposta per una reforma del Codi Penal que tipifiqui com a delictes el robatori amb violència en domicilis, els segrestos exprés, el vandalisme urbà i les actuacions de grups okupes i antisistema. Aquestes són les principals propostes de la formació en matèria de seguretat, que es debaten fins a aquest dissabte a Madrid, en una convenció del PP centrada en aquest àmbit. Els populars han convidat experts internacionals perquè hi aportin la seva experiència i, a partir d'aquí, elaborar polítiques per compensar el "fracàs" del govern del PSOE en seguretat ciutadana. Aquesta trobada és la segona que fa el PP abans de les eleccions del maig del 2007.

Actualitzat
El PP presentarà en aquesta conferència sectorial de seguretat un paquet de mesures per "enfortir" el model policial espanyol. Segons els populars, hi ha intents de "desnaturalitzar" la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, dos cossos "essencials".

Durant la convenció també es reclamaran més mesures perquè els ajuntaments puguin combatre "l'incivisme, el vandalisme, el fenomen dels okupes i els grups antisistema".

Tot plegat ha de servir per compensar el "fracàs" que el PP veu en la política de seguretat del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Segons dades de la memòria del 2005 del fiscal general de l'Estat, citades pel PP, la inseguretat "ha crescut 14 punts des que governa el PSOE".
Anar al contingut