El PNB demana en l'Aberri Eguna un govern "estable, sòlid i que fulmini el 155"

RedaccióActualitzat

Catalunya ha ressonat en aquest Aberri Eguna, el dia de la pàtria basca. Sis mesos després de l'1 d'octubre, i amb Carles Puigdemont a la presó a Alemanya, Catalunya ha marcat la jornada amb les paraules del lehendakari Iñigo Urkullu.

Urkullu va ser un dels principals mediadors per intentar frenar la declaració d'independència i l'aplicació del 155. Sense èxit. Avui ha insistit que cal sentit de la responsabilitat i del realisme per recuperar l'autogovern català:

"Què vull que passi a Catalunya? Vull que es reconegui un problema no resolt políticament. Estem davant d'un conflicte polític que demana diàleg, negociació i acord"

Urkullu també ha reclamat als partits independentistes que es posin d'acord per formar un govern estable.

"Vull que es recuperi el govern de la Generalitat. Un govern estable i sòlid, que fulmini el 155 i recuperi l'autogovern"

A l'acte del PNB a la celebració de l'Aberri Eguna, Urkullu ha assegurat que espera també un "president amb qui col·laborar".

 

 

La qüestió dels pressupostos

A l'acte hi han assistit la responsable de Relacions Institucionals del PDeCAT, Montse Candini, i el portaveu de JxCat Eduard Pujol.

Abans de començar l'acte, el portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, havia demanat al Partit Nacionalista Basc que es mantingui ferm i no negociï els pressupostos de l'Estat mentre estigui en vigor el 155. La resposta l'hi ha donat el president del partit, Andoni Ortuzar:

"La nostra posició és clara. És una qüestió de principis. Amb el 155 no juguem"

En parlar de la "llibertat de la nació basca", Urkullu també ha assegurat que tant el País Basc com Europa són un "projecte inacabat, en construcció" i ha apostat per avançar conjuntament.

Durant la jornada, els assistents han entonat "L'estaca" en euskera.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut