Pressió a Germà Gordó perquè deixi l'acta de diputat al Parlament

Marta Pascal diu en un tuit que "cal fer passos al costat per avançar" i, sense citar Gordó, reclama generositat

RedaccióActualitzat

Germà Gordó no dimiteix com a diputat de Junts pel Sí, però sí que renuncia a la presidència de la comissió de Justícia del Parlament. Ho deixa clar en un comunicat conjunt que signa el PDeCAT i el mateix Germà Gordó.

En el comunicat, l'exconseller de Justícia es referma que mai ha fet cap actuació fora de l'ordenament jurídic.

El text assegura que el PDeCAT confia en les paraules del diputat i respecta la seva presumpció d'innocència. 

Pascal diu que "cal fer passos al costat"

Tot i el comunicat del PDeCAT, la coordinador general de la formació, Marta Pascal ha fet un tuit en què demana que "cal fer passos al costat per avançar". Sense citar Gordó, Pascal reclama generositat:


Gordó no ha respost les paraules de Marta Pascal, però ha retuitejat un tuit difícil d'interpretar de la plataforma que lidera, Nova Convergència, que defensa que la coordinadora del PDeCAT passi al grup mixt:


ERC i la CUP i també part de l'oposició, han demanat que Gordó plegui. Esquerra ha emés un comunicat en que diu que "el nivell d'exigència amb la corrupció ha de ser clar i contundent, perquè la República Catalana només l'entenem neta i justa"-

El  PSC i Catalunya Sí que es Pot li demanen una reflexió profunda.

El PP exigia al matí a Gordó que abandonés la presdidència de la comissió de justícia del Parlament, cosa que ha fet,  i avisen que demanaran la seva dimissió si es demostren les informacions que han aparegut contra ell. 

Investigat pel cas 3%

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha comunicat que ha decidit investigar-lo pel cas del 3%.  L'investiguen pels suposats delictes de tràfic d'influències, suborn, prevaricació i malversació de fons públics.

♦ Cas 3%: el que Germà Gordó hauria fet, segons Anticorrupció​

El Tribunal Superior fa seus els arguments del jutjat del Vendrell i considera que era qui controlava políticament les comissions il·legals que arribaven a Convergència a través de les donacions que les empreses feien a les fundacions del partit.

Segons l'escrit del jutge, Gordó hauria aconseguit que el 2012 COPISA donés 100.000 euros a les fundacions Fòrum Barcelona i CatDem. Això, a canvi de l'adjudicació del contracte d'obres de manteniment de diversos edificis escolars públics de Barcelona per un import de gairebé cinc milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut