Alícia Sánchez-Camacho, amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz.
Alícia Sánchez-Camacho, amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz.
Barcelona

El Partit Popular de Catalunya no presentarà esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat

El Partit Popular català no presentarà esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat. Així ho ha decidit la junta directiva del partit que s'ha celebrat aquest dissabte. Per la seva banda, Alícia Sánchez-Camacho ha anunciat que el govern central pot aprofitar el consell de política fiscal que es celebra el proper dimarts, per atendre una millora del finançament català.

RedaccióActualitzat
Finalment s'ha confirmat: el Partit Popular de Catalunya no presentarà esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat, que aquesta setmana arribarà al Parlament. Així ho ha decidit la junta directiva del partit que s'ha celebrat aquest dissabte, on també s'ha aclarit que, de moment, es mantindrà l'esmena de la Llei d'Acompanyament per forçar un acord amb CiU sobre la taxa turística i la de les receptes mèdiques.

A més, Alícia Sánchez-Camacho ha anunciat que coincidint amb el Consell de Política Fiscal i Financera de dimarts, el govern central tindrà algun gest especial amb Catalunya. En aquest sentit, la presidenta dels populars catalans ha explicat que l'executiu de Rajoy adoptarà un compromís amb Catalunya i aprofitarà per atendre una possible millora del finançament català.

Amb tot, però, els populars han explicat que en la negociació dels pressupostos, exigirant que s'inclogui un pla català d'ocupació i de reactivació de l'economia, perquè diuen que els ajustos són insuficients per sortir de la crisi.
Anar al contingut