La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, defensant l'esmena a la totalitat al ple de Parlament
La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, defensant l'esmena a la totalitat al ple de Parlament
Barcelona

CUP: "Avui no es trenca cap acord polític, avui un acord polític muta"

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant qualifica els pressupostos de Junqueras de "manifestament insuficients" i emplaça Junts pel Sí a treballar en els del 2017

RedaccióActualitzat

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant, encarregada de defensar, al ple del Parlament d'aquest dimecres, l'esmena a la totalitat al projecte de pressupostos, ha afirmat que no els agrada haver de presentar-la, però que ho fan perquè els pressupostos són "manifestament insuficients":

"Aquests pressupostos són millors que els anteriors? Sí, però són manifestament insuficients per pal·liar alguns dels problemes que podríem afrontar des d'ara mateix, i alhora insuficients per ampliar el suport independentista."

Reguant ha criticat sobretot que el projecte de pressupostos no qüestiona ni el FLA, ni la intervenció per part de l'estat espanyol, ni tampoc la priorització del deute. Ha reconegut que la CUP i Junts pel Sí tenen "una cosa en comú: avançar cap a la independència", però que representen dos projectes polítics molt diferents, radicalments oposats pel que fa a polítiques socials.

Reguant ha acusat Junts pel Sí de postergar el debat sobre el "model de país" per "estratègies electoralistes", i ha afirmat que el projecte de pressupostos "dóna un senyal de continuisme, de seguiment de l'austeritat i d'impotència davant l'Estat". Ha criticat que s'accepti el límit de dèficit del 0'7%, i ha reclamat desobediència.

Un acord polític que "muta"

Segons Reguant, però, l'esmena a la totalitat de la CUP no ha de suposar el trencament de l'acord amb Junts pel Sí. Ho ha dit d'una manera una mica críptica:

"Avui no es trenca cap acord polític, avui un acord polític muta"

Reguant ha assegurat que amb la pròrroga de pressupostos hi ha marge per modificar-los i ampliar la despesa social, i ha insinuat que membres del govern han fet afirmacions en aquest sentit. Ha donat, així, per tancat el debat sobre el projecte de pressupostos pel 2016, i ha emplaçat Junts pel Sí a treballar en els de l'any que ve:

"Treballem per construir els pressupostos del 2017, que són els de la ruptura, els que ens uneixen i els que posen les bases de la república catalana."

La diputada ha afirmat que encara hi ha un pla de treball compartit entre les dues forces polítiques, lligat a la declaració del 9-N, i ha afegit que la llei més important que ha d'aprovar el Parlament aquesta legislatura és la llei de transitorietat política.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut