La mesa del Parlament presenta recurs contra el 155
La mesa del Parlament presenta recurs contra el 155
Barcelona

El Parlament presenta recurs contra el 155 davant del Constitucional

El TC també ha de decidir si admet a tràmit el recurs que va presentar Podem

RedaccióActualitzat

El Parlament ha presentat aquest matí davant el Tribunal Constitucional el recurs contra les mesures d'aplicació de l'article 155 aprovades pel Senat a instàncies del govern espanyol. Es presenta justament el dia que es reuneix el ple del TC, que podria admetre a tràmit el recurs que ja va presentar Podem. En els dos casos, l'admissió a tràmit no suposaria la suspensió automàtica de la mesura, que només es fa quan els recursos els presenta el govern espanyol.

Tot i això, es considera de gran importància que el Constitucional es pronunciï sobre l'article 155, perquè aquesta ha estat la primera vegada que s'ha aplicat i, per tant, el recurs que va presentar Podem permetrà que es fixi doctrina sobre els límits d'aquesta mesura.

La cambra catalana ha presentat el recurs acordat per la Diputació Permanent, amb els vots de Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot, i l'abstenció de la CUP.

En el recurs s'apunta que mesures com el cessament del president de la Generalitat i del govern no respon als principis de gradualitat i proporcionalitat exigits, i vulnera els mateixos preceptes de la Constitució i l'Estatut. També assenyala que la dissolució del Parlament per part del president del govern espanyol suprimeix els trets característics del sistema parlamentari de forma irreconciliable amb la Carta Magna. En definitiva, la dissolució de la cambra i la convocaria d'eleccions representa una greu vulneració del principi d'autonomia.

La sentència del Constitucional sobre el fons de la qüestió no se sabrà fins d'aquí unes setmanes.

Aquest és el text del recurs del Parlament contra el 155. 

 

Recurs TC 155 by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
Anar al contingut