Barcelona

El Parc del Tibidabo obrirà al públic la cota 500 i el funicular renovat

El Parc del Tibidabo obrirà al públic la cota 500 i d'aquesta manera convertirà 25.000 metres quadrats en espai de passeig. Amb aquesta cota el parc obre una nova modalitat d'entrada perquè els visitants puguin pujar a atraccions tan emblemàtiques com L'Avió o La Talaia per 2 euros. La cota 500 es convertirà en un espai de passeig de 315 metres lineals i a partir del juliol s'ampliaran a 500 metres més, fins a l'hotel La Florida. Amb el funicular renovat, que funcionarà cada dia, i la millora del transport públic el Tibidabo pretén obrir-se a la ciutat.

Actualitzat
Des d'aquest dissabte, els visitants podran gaudir de les set atraccions situades a la cota 500 -L'Avió, La Talaia, El Carrussel o el Museu dels Autòmats, entre d'altres- simplement comprant un tiquet individual de 2 euros, però sense haver de passar per la taquilla del Parc. Les taquilles per comprar l'entrada general seguiran situades en una cota més baixa, i la tarifa general d'aquesta temporada serà de 22 euros, preu que inclou la possibilitat de poder pujar a la torre de Collserola.

Amb aquesta intervenció s'obre al públic la part més alta de la ciutat, on fins ara només era possible accedir-hi des del parc d'atraccions, i se'n potencia la "dimensió urbana" i el concepte de "parc d'atraccions".

L'adequació d'aquest espai ha suposat una inversió d'un milió d'euros, i cal afegir-hi els dos milions de la remodelació del motor i la maquinària del funicular i de l'estació de la plaça del Doctor Andreu, que permetrà doblar la freqüència de viatges, de quatre a vuit cada hora. 

A més, a l'estiu es posarà en marxa un autobús llançadora que sortirà de la plaça Kennedy, i es vol augmentar la freqüència de pas del que surt de la plaça Catalunya. Amb tot això, el Tibidabo pretén convertir-se en un espai de lleure i parc més accessible i integrat a la ciutat.

Aquesta temporada també es recuperaran per a l'ús públic els antics jardins de l'hotel La Florida, que feia deu anys que estaven tancats. L'indret ofereix grans vistes, tant de Barcelona com del Vallès. Els canvis continuaran l'any que ve, amb la construcció d'una nova muntanya russa, un projecte que no agrada a tothom. 

L'any passat, el 60% de visitants van anar al parc amb vehicle privat. El recinte va rebre l'any passat 600.000 visitants, xifra que, segons ha assegurat en roda de premsa el regidor de Cultura, Carles Martí, no hauria de créixer gaire més per tal de poder seguir oferint el mateix servei, sense aglomeracions.
Anar al contingut