Joan Pau II i Benet XVI van encobrir els abusos sexuals de l'exarquebisbe de Washington
El papa Francesc

El papa Francesc sobre Catalunya: "Espanya s'ha de reconciliar amb la seva història"

El pontífex considera que l'estat espanyol hauria de revisar el seu passat, "sobretot l'últim segle", per entrar en un procés de diàleg i reconciliació

El papa Francesc s'ha referit a l'assumpte de la independència de Catalunya, i ha afirmat que considera clau que Espanya "faci una passa endavant de reconciliació amb la seva història" perquè el procés avanci per un camí de "diàleg i reconciliació".

Les declaracions han tingut lloc en una entrevista a la cadena COPE, on el papa ha incidit en el passat més recent de l'estat espanyol, "sobretot l'últim segle", com al moment de la història que més revisió requereix.

"No sé si Espanya està totalment reconciliada amb la seva història, sobretot la del segle passat. Si no ho està, ha de fer un pas per fer-ho, cosa que no vol dir claudicar de les postures pròpies."

El papa Francesc ha declarat que les ideologies "impedeixen qualsevol tipus de reconciliació" i que cal fugir-ne si es vol arribar a una solució política. Sobre la "unitat nacional", el pontífex creu que perd valor sense que hi hagi una reconciliació bàsica dels pobles.

Durant l'entrevista també s'ha preguntat al papa la seva opinió sobre un possible referèndum d'independència. El pontífex ha respost que els països en procés d'independència, com Kosovo, són en aquest punt perquè estan "caracteritzats per una sèrie de particularitats".

ARXIVAT A:
Procés catalàPapa Francesc
Anar al contingut