El papa Francesc durant la pregària de l'àngelus, aquest diumenge, al Vaticà (Reuters)

El papa Francesc demana que es prohibeixi arreu la gestació subrogada: "És deplorable"

El pontífex critica també la "teoria de gènere" i diu que és extremadament perillosa "perquè esborra les diferències en la seva pretensió d'igualtat per a tothom"

Virgínia Arqué Nueno

El papa Francesc ha demanat la "prohibició universal" de la gestació subrogada. Ho ha fet en el seu discurs de començament d'any davant tot el cos diplomàtic acreditat a la Santa Seu.

El pontífex ha assegurat que es tracta d'una pràctica deplorable que ofèn greument la dignitat de la dona i de l'infant i que es basa en "l'explotació de la situació de necessitat material de les mares".

"El camí cap a la pau exigeix el respecte de la vida, de tota vida humana, començant per la de l'infant no nascut al si matern, que no pot ser suprimit ni convertir-se en producte comercial. En aquest sentit, considero deplorable la pràctica de l'anomenada maternitat subrogada."

"Un fill és sempre un do i mai un objecte de contracte", ha afegit el papa Francesc, que ha fet una crida perquè la comunitat internacional es comprometi a "prohibir universalment" aquesta pràctica.

No és el primer cop que Jorge Mario Bergoglio es posiciona en contra de la gestació subrogada, que ja havia qualificat anteriorment de pràctica inhumana. A Europa a la majoria de països està prohibida. Només és acceptada a Bèlgica, els Països Baixos i el Regne Unit sempre que no hi hagi pagament de diners a la dona gestant.


Condemna l'avortament, l'eutanàsia i la "teoria de gènere"

El pontífex també ha criticat que especialment a Occident, ha dit, "persisteixi la difusió de la cultura de la mort que, en nom d'una falsa compassió, descarta criatures, gent gran i malalts". I ha considerat "extremadament perillosa" el que ha anomenat "la teoria de gènere".

"Malauradament, els intents que hi ha hagut en les últimes dècades d'introduir nous drets, no del tot compatibles amb els definits originalment i no sempre acceptables, ha donat lloc a colonitzacions ideològiques", entre les quals, ha afegit, "ocupa un lloc central la teoria de gènere, que és extremadament perillosa perquè esborra les diferències en la seva pretensió d'igualtat per a tothom".

Per Jorge Mario Bergoglio, les "colonitzacions ideològiques" com l'anomenada "teoria de gènere" "provoquen ferides i divisions entre els estats, en comptes d'afavorir la construcció de la pau".

Aquesta "teoria de gènere" que critica el pontífex fa referència a la separació dels conceptes de sexe i gènere i a les tendències socials i educatives que defensen que qualsevol criatura pugui triar el gènere amb el qual s'identifica, independentment del seu sexe biològic. L'any 2019, el Vaticà va fer públic el text "Home i dona els creà" sobre "la qüestió de gènere en l'educació", en el qual critiquen que es transmeti "una concepció de la persona i de la vida pretesament neutra, però que en realitat reflecteix una antropologia contrària a la fe i a la justa raó."

 

 

ARXIVAT A:
FeminismeDrets humansAvortament EutanàsiaPapa Francesc
Anar al contingut