Roma

El Papa autoritza una festa d'aniversari per al seu germà a la Capella Sixtina

El Papa Benet XVI ha acceptat que el seu germà Georg, capellà i compositor d'obres sacres, pugui celebrar el seu 85è aniversari a la Capella Sixtina el 15 de gener. Això ha originat una considerable polèmica, sobretot a Alemanya. El motiu és el cost de la celebració: uns 100.000 euros. I és que, Georg Ratzinger vol escoltar sota els frescos de Miquel Àngel la "Missa en Do major" de Mozart i que la peça sigui interpretada per 90 joves d'una coral alemanya i 37 músics d'Àustria que hauran de desplaçar-se expressament fins a Roma.

Actualitzat
El bisbat de Ratisbona de la regió alemanya de Baviera serà l'encarregat de finançar el concert. A Alemanya s'ha obert un debat sobte la idoneïtat d'aquesta despesa en un moment de crisi. L'organització Som Església ha criticat que siguin els diners dels impostos que paguen els alemanys a l'Església catòlica els que financin la festa del germà del pontífex.

Els organitzadors, mentrestant, es defensen dient que la venda de CD i DVD del concert cobrirà de sobres l'import de la festa.
Anar al contingut