Imatge del vídeo de FacetoFake

El nou "Equipo A", el viral que parodia Casado, Sánchez, Iglesias, Rivera i Abascal

"El Equipo E, con E de España": un vídeo amb la tècnica del Deepfake parodia la situació política a Espanya amb la mítica sèrie "El Equipo A"

RedaccióActualitzat

Les eleccions del 10N i la situació política espanyola han generat molts mems. Però, aquest dilluns es va viralitzar tant a les xarxes com per Whatsapp un vídeo en què Pablo Casado, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Albert Rivera i Santiago Abascal suplanten els personatges de la famosa sèrie "El equipo A".

El vídeo fa servir la tècnica del Deepfake, una tècnica d'intel·ligència artificial per la qual se suplanten unes cares per unes altres, de manera que els personatges originals són substituïts pels polítics.

 

Així, utilitzant la intro de la mítica sèrie dels 80, converteix els líders polítics en el Equipo E: Pablo Casado és Hannibal, Pedro Sánchez és Fénix, Pablo Iglesias és Amy Amanda Allen, Albert Rivera és el rostre de Murdock i Santiago Abascal es posa en la pell de B.A. Baracus.

 

El muntatge fet per l'usuari de Youtube FaceToFake fa servir la trama de la sèrie i l'adapta a la situació política espanyola després del 10N amb to d'humor.

"L'abril del 2019, els cinc principals candidats a presidir el govern espanyol van ser votats per milions de persones a qui havien convençut. No van trigar a convocar-se unes noves eleccions, avui buscant encara un acord de govern, sobreviuen com a polítics amb més o menys fortuna. Si té vostè algun problema i se'ls troba, tingui l'absoluta seguretat que prometran ajudar-lo, avui no.... demà! El Equipo E: Con E de Espanya!"

 

Comparada amb l'original, tots els usuaris destaquen la qualitat del DeepFake pel muntatge i per la quantitat de cares "permutades":

 

El mateix usuari al mes de setembre va parodiar les negociacions entre Sánchez i Iglesias simulant la famosa conversa dels germans Marx sobre els contractes "Una nit a La Moncloa":

 

Aquesta mateixa tècnica ha estat utilitzada per fer noticies falses i posar declaracions que mai han fet en boca d'alguns polítics, en alguns casos generant força confusió.

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPablo IglesiasSantiago Abascal Pedro SánchezAlbert RiveraViral Eleccions generals 2019-10N
Anar al contingut