Pedro Antonio Pizarro en l'acte de presa de possessió com a nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya (ACN/Àlex Recolons)
Sant Andreu de la Barca

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya jura el càrrec en català

Davant el ministre Grande-Marlaska, el nou responsable del cos a Catalunya ha assegurat que els guàrdies civils representen la diversitat de la societat

Redacció/ACNActualitzat

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Antonio Pizarro, ha jurat el càrrec en català aquest divendres a la Comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca.

En presència del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i del director general de la Guàrdia Civil, Leonardo Marcos, el nou responsable del cos a Catalunya ha dit sentir-se català tot i que la seva documentació "li adjudiqui un altre origen".

El general de brigada Pizarro ha assegurat que, després de molts anys de servei a Catalunya, el nomenament suposa una satisfacció professional i personal. Aquest és el moment de la presa de possessió:


En el seu discurs ha dit que els guàrdies civils representen la diversitat de la societat i que siguin d'on siguin s'integren allà on treballen amb les seves famílies, i ha lamentat que de vegades "pateixen la incomprensió de la societat per l'exercici de les nostres obligacions".

També ha assegurat que la Guàrdia Civil "no fa política, sinó que aplica la política de seguretat que el govern de la nació estima oportú dissenyar" i ha transmès al ministre d'Interior Grande-Marlaska "tota la subordinació, respecte i consideració".

Entre les autoritats que hi han assistit a la presa de possessió del nou responsable de la Guàrdia Civil hi havia el cap dels Mossos d'Esquadra, Eugeni Sallent; el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres.  

 

ARXIVAT A:
Català Guàrdia Civil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut