Indonèsia

El nombre de morts pel tsunami a l'illa de Java supera ja els 500

El nombre de víctimes mortals provocades pel tsunami de dilluns a l'illa de Java supera ja el mig miler i gairebé 300 persones més continuen desaparegudes. Concretament, han mort 525 persones, segons l'últim balanç fet públic pel govern indonesi, a causa del tsunami que va afectar dilluns l'illa de Java. El govern indonesi ha reconegut que va rebre advertències sobre el desastre imminent, però que no va tenir mitjans per enviar l'alerta a les comunitats amenaçades.

Actualitzat

La policia local ha indicat que la majoria de les víctimes han mort a la platja de Pangandaran, la més afectada pel tsunami. La resta de les víctimes es reparteixen entre les platges de Ciamis i els districtes veïns, si bé la policia reconeix que es tracta de xifres provisionals que podrien anar augmentant al llarg de les properes hores.

Testimonis entrevistats pels mitjans de comunicació locals asseguren que la majoria d'edificis i infraestructures de Pangandaran han estat destrossats per les onades, així com unes 600 embarcacions pesqueres, gairebé el total de la flota local.

A més, l'electricitat i les comunicacions telefòniques estan tallades en tota l'àrea afectada i molts residents continuen a les zones muntanyoses, a les quals s'han dirigit fugint de les ones.

L'exèrcit ha enviat dos batallons a Pangandaran, un popular destí turístic uns 280 quilòmetres al sud-est de Jakarta, per col·laborar en les operacions d'evacuació de persones i assistència de ferits.

L'epicentre del sisme que ha causat la tragèdia es va localitzar a l'oceà Índic, davant de Cilacap i Pangandaran, a uns 48,6 quilòmetres de profunditat.

Aquesta ha estat la segona vegada que el fenomen del tsunami colpeja el sud-est asiàtic. El 26 de desembre del 2004, un sisme submarí de 9,3 graus d'intensitat al nord de l'illa de Sumatra va provocar onades gegants que van travessar tot l'oceà Índic, van arribar a les costes africanes i van causar la mort de més de 226.400 persones.

De fet, Indonèsia està situada en una regió de gran activitat sísmica i volcànica coneguda com l'Anell de Foc del Pacífic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut