Barcelona

El Museu Picasso i la basílica de la Sagrada Família, els més visitats a Catalunya

El Dia Internacional dels Museus s'ha sabut que l'any passat aquests centres van rebre més de 21 milions de visites a Catalunya i també s'ha fet públic quins van ser els més concorreguts. Encapçalen la llista el Museu Picasso de Barcelona, el Dalí de Figueres, el Museu del Barça i la Fundació Miró. Tots quatre van rebre més d'un milió de visitants cadascun. I, pel que fa a instal·lacions que no són pròpiament museus, destaca la basílica de la Sagrada Família, que va rebre més de dos milions de visitants. Darrere seu, amb més d'un milió, Cosmocaixa, CaixaForum i la Pedrera. Coincidint amb l'efemèride, la majoria de centres de Catalunya obren les portes de franc.

Actualitzat
La Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya ha fet públic el balanç de visitants als museus i col·lecions catalanes coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. En total van rebre 21.753.545 visites el 2010, 10.648.633 de les quals corresponen als museus i 11.404.912, a les col·leccions. Pel que fa als centres més concorreguts el Museu Picasso de Barcelona i la basílica i museu de la Sagrada Família encapçalen la llista, respectivament.

El Picasso va rebre 1.344.897 visites, seguit de ben a prop pel Teatre Museu Dalí de Figueres, amb 1.330.521, i el Museu del Futbol Club Barcelona, amb 1.311.638, segons la Conselleria de Cultura. Els segueixen: la Fundació Joan Miró, el Museu d'Història de Barcelona (Mhuba), el Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac), el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), el Museu Marítim de Barcelona (MMB), el Museu d'Arqueologia de Catalunya i el Museu d'Història de Catalunya.

A banda de les col·leccions permanents, els 108 museus que hi ha a Catalunya van organitzar l'any passat 566 mostres temporals i 2.600 activitats.

Pel que fa a les col·leccions, la més visitada de llarg és la basílica i museu de la Sagrada Família, amb 2.317.349 visitants. Les segueixen el CosmoCaixa i el CaixaForum de Barcelona, que van tenir 1.703.579 i 1.239.417 visites, respectivament.

El rànquing de les col·lecions més visitades el completa La Pedrera de Caixa Catalunya de Barcelona, la Casa Batlló, el Museu d'Història de Tarragona, la Casa Museu Gaudí, la Fundació Fran Daure del Poble Espanyol de Barcelona, el Museu Egipci de Barcelona i el de Cera.


Anar al contingut