"La Terra és la nostra llar, la nostra llar de veritat i l'hem de cuidar. És temps d'actuar.", diu Antonio Banderas

El món de la cultura i de l'esport, contra la crisi climàtica: "És temps d'actuar"

RedaccióActualitzat

"Les dades científiques no menteixen. Estem a temps d'evitar que el canvi climàtic tingui conseqüències dramàtiques per a nosaltres i, sobretot, per a les pròximes generacions."

"La Terra és la nostra llar, la nostra llar de veritat i l'hem de cuidar. És temps d'actuar."

"Entre 1901 i 2010 el nivell mitjà del mar va pujar 19 centímetres. La Terra s'escalfa, els pols es desglacen."

"Condicions climatològiques extremes, el gel es fon, el nivell del mar puja, la sorra desapareix, la flora i la fauna es veuen afectades. S'ha d'actuar de seguida."

"Que la temperatura del planeta pugi té impacte en les nostres vides: en el que mengem, en l'aire que respirem i en la nostra salut. S'ha d'actuar de seguida."

Són alguns dels missatges que personatges del món de la cultura i de l'esport volen fer arribar a tothom per conscienciar de la necessitat d'actuar amb urgència contra la crisi climàtica. De fet, ja queda clar amb les frases més repetides en aquest vídeo difós pel govern espanyol: "s'ha d'actuar de seguida", "és temps d'actuar".

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha compartit el vídeo al seu compte de Twitter i ha subratllat que la reunió de la COP25, que comença dilluns a Madrid, ha de ser decisiva per "elevar l'ambició en la lluita global contra l'emergència climàtica".

 

 

Al vídeo hi podem veure el director de cine Pedro Almodóvar, els actors Antonio Banderas i Lluís Homar, i les actrius Rossy de Palma i Belén Cuesta. El músic Carlos Jean, el pianista James Rhodes, l'escriptora Ida Vitale, la cantant Mala Rodríguez i el ballarí Joaquín de Luz.

Nombrosos esportistes envien també el seu missatge: el pilot Marc Márquez, la nedadora Ona Carbonell, el futbolista Joaquín, el piragüista Saúl Craviotto, la jugadora de bàdminton Carolina Marín o la jugadora de bàsquet Silvia Domínguez.

Tanca el vídeo l'artista urbà Suso33 fent un grafiti amb el hashtag #TiempoDeActuar.

L'emergència climàtica a través de l'art

A aquesta campanya se n'hi suma una altra dels museus nacionals, els arxius estatals i la Biblioteca Nacional que es difondrà a través de les xarxes socials, segons ha informat el Ministeri de Cultura i Esports. Utilitzaran obres seves relacionades amb el medi natural per parlar de l'emergència climàtica a través de l'art.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut