El missatge de Shakira en suport al futbolista Amir Nasr, condemnat a mort a l'Iran
Shakira ha fet un missatge a Twitter a favor d'Amir Nasr

El missatge de Shakira en suport al futbolista Nasr-Azadani, condemnat a mort a l'Iran

La cantant ha demanat un gest de suport a Amir Nasr per part dels jugadors de la final del Mundial de futbol

RedaccióActualitzat

Shakira ha fet públic un missatge de suport al futbolista iranià Amir Nasr-Azadani, que serà executat a l'Iran pel seu suport a les protestes contra el règim del país. Ho ha fet aprofitant la final del Mundial de futbol de Qatar, en què s'han enfrontat les seleccions de l'Argentina i França.

"Només espero que els jugadors que són al camp i el món sencer recordin que hi ha un home i company futbolista que es troba al corredor de la mort", diu la cantant colombiana en la seva piulada a Twitter.

A més a més, remarca que la causa de la condemna de Nasr és "parlar a favor dels drets de les dones":


Shakira també ha aprofitat per demanar més que un minut de silenci per "recordar el que és important" i "més que una veu unida cridant pel que és just".

 

Condemnat a la forca per "enemistat amb Déu"

Amir Nasr-Azadani, de 26 anys, ha estat condemnat a mort pel seu suport a les protestes contra el règim iranià i a favor dels drets de les dones.

La justícia iraniana l'acusa d'un delicte anomenat "moharebeh", que vol dir una cosa semblant a "enemistat amb Déu", i que implica l'execució a la forca.

Aquest dilluns, la Federació Internacional de Futbolistes Professionals (FIFPRO) ha demanat a les autoritats iranianes que suspenguin la pena. També ho han fet altres figures del món del futbol, com jugadors i clubs.

De la mateixa manera, un tiktoker argentí, Rodrigo Rumi, ha estat fent campanya a les xarxes socials perquè no es jugués la final d'aquest diumenge on participava la seva selecció:

"Soc argentí, sento molt d'orgull pels jugadors que compleixen el seu somni i que representen el meu país. Però està passant una cosa terrible al món del futbol i ningú no diu res."

Finalment, però, la final del Mundial de futbol de Qatar s'ha jugat aquest diumenge, l'Argentina de Messi s'ha proclamat vencedora i no hi ha hagut cap missatge de suport a Amir Nasr Azadani.

ARXIVAT A:
IranPena de mort
Anar al contingut