Messi fa un petó al trofeu del Mundial que ha guanyat l'Argentina (Reuters)
Mundial 2022

El Mundial de Messi: l'apoteosi d'una carrera fantàstica

Corona el seu palmarès amb la Copa del Món i referma el debat sobre el millor de la història

Oriol VidalActualitzat

Messi, rei mundial. Finalment ho ha aconseguit. En el cinquè intent Leo Messi ha pogut fer l'Argentina campiona del món i tancar d'una vegada la gran assignatura pendent que tenia a la seva carrera.

Més D10S que mai, l'exblaugrana ha rendit el seu país, entregat al seu líder després d'anys de crítiques i acusacions de "pechofrío". A Qatar, Messi ja ha aixecat la copa de la FIFA, com els més grans. Com Maradona, el mirall que l'ha inspirat i perseguit durant la seva carrera vestit d'albiceleste.

A més, amb l'èxit en terres qatarianes, Messi s'ha unit al selecte club dels jugadors que han aconseguit guanyar el Mundial, el premi al millor jugador del Mundial i també la seva Pilota d'Or. Ara compartirà aquests honors amb el brasiler Garrincha (1962), el també argentí Kempes (1978) i l'italià Paolo Rossi (1982).

Messi ha farcit la seva sala dels tresors, omplint al seu palmarès un buit que es feia notar a la vitrina. El botí queda només a l'abast dels millors:

Amb l'Argentina: 1 Mundial, 1 Copa Amèrica, 1 Mundial sub-20, l'or olímpic a Pequín 2008 i una finalíssima.

Amb el Barça: 4 Champions, 10 Lligues, 3 Mundials de Clubs, 3 Supercopes d'Europa, 7 Copes del Rei i 8 Supercopes d'Espanya.

Amb el PSG: 1 Lliga i una Copa.

Reconeixements individuals: 7 Pilotes d'Or, 6 Botes d'Or, 4 Onzes d'Or i un Premi The Best.

 

Els gols i les millors jugades d'una final èpica:

ARXIVAT A:
MessiMundial Qatar 2022
Anar al contingut