El metro de París es transforma en poblet gal pels 60 anys d'Astèrix i Obèlix
L'estació de Roma del metro de París, rebatejada com "Estan bojos aquests romans"
París

El metro de París es transforma en poblet gal pels 60 anys d'Astèrix i Obèlix

Irene VaquéActualitzat

"Any 50 abans de Crist. Tota la Gàl·lia està ocupada per romans… Tota? No! Una aldea poblada per irreductibles gals resisteix encara a l'invasor".

Aquest octubre fa 60 anys que Astèrix i Obèlix van arribar a les pàgines de còmic, a través de la revista infantil "Pilote". Aquests celebèrrims personatges continuen divertint joves i grans i, entre els homenatges que se'ls fan per l'aniversari, destaca el de la xarxa de metro de París, que s'ha convertit en un poblet gal per uns dies.

Dotze estacions han canviat de nom. La de Rome ara és "Estan bojos aquests romans". I en comptes d'anuncis, a les parets hi ha retalls de les historietes que van crear René Goscinny i Albert Uderzo.

 

L'estació de Roma del metro de París, rebatejada com "Estan bojos aquests romans"

 

École Militaire es diu ara "Escola Legionària"; la Bourse s'ha reconvertit en "Sesterci", l'antiga moneda romana; la Place de Clichy ara és la "PlaçaDeClichix", mentre que Menilmontant ara es diu "Menhirmontant", en al·lusió a la força sobrenatural d'Obèlix i la seva passió pels menhirs.

A la Gare de Lyon, rebatejada com a "Lugdunum", el druida Panoràmix fa d'amfitrió dels passatgers. I a Poissoniere, l'Ordrealfabètix rep els usuaris amb un dels seus peixos podrits a la mà.

La Gare de Lyon és, per homenatjar Astèrix, la "Gare de Lugdunum"

 

Un nou àlbum per l'aniversari

Astèrix, Obèlix i companyia no faran 60 anys fins al 29 d'octubre, però la celebració de l'aniversari ja ha començat. El servei de correus de França ha emès una sèrie de segells amb els personatges de la saga. I la Casa de la Moneda francesa ha tret al mercat una col·lecció de monedes i medalles commemoratives.

A més, el 24 d'octubre sortirà al mercat "La filla de Vercingètorix", el 38è còmic dels herois gals, traduït a 20 idiomes, entre els quals el català. En aquestes sis dècades d'existència, la saga ha venut més de 370 milions d'àlbums arreu del món. També se n'han fet dotze pel·lícules i sèries d'animació. Tot un exemple que, encara que passin els anys, els gals continuen sent irreductibles.

 

Astèrix, Obèlix i Panoràmix, al metro de París

 

ARXIVAT A:
LiteraturaFrança
Anar al contingut