El masclisme vol ocupar el carrer i les xarxes per frenar els drets de les dones

El masclisme reacciona davant l'auge del feminisme

RedaccióActualitzat

Mobilitzacions massives i globals. El feminisme ha aconseguit que el seu missatge cada cop impregni més tots els racons de la societat. I, com a resposta..., una reacció patriarcal molt forta. El masclisme, que contraataca.

El masclisme ha sortit al carrer i a les xarxes per frenar la reivindicació dels drets de les dones. Aquest final d'any n'hem tingut diversos exemples: membres de Vox van intentar rebentar la manifestació organitzada per col·lectius feministes de Manresa per les últimes violacions a la ciutat.

La professora de la UOC i periodista Ana Bernal Triviño explica que el masclisme se sent amenaçat en aquesta nova situació:

"Ho viu com una pèrdua de privilegis, una pèrdua de poder, en especial una pèrdua de poder en el camp de la sexualitat."

 

 

El paradigma d'aquesta estratègia masclista és l'autocar d'Hazte Oír amb la imatge de Hitler i el concepte de "feminazi".

"Ho intenten plantejar com un debat, però els drets humans no es debaten, es defensen."

A Aranda de Duero, a Burgos, la plaça de la vila es va omplir de gom a gom dissabte passat per donar suport als tres agressors sexuals d'una menor d'edat condemnats a 38 anys de presó cadascun. I uns dies després es repetia als jutjats quan es decidia si havien d'entrar a la presó. Són concentracions, on també hi ha dones, a favor dels condemnats i no de la víctima.

"A mesura que va calant el missatge, es resta el suport social a la víctima. Això impedeix que futures víctimes, quan hi hagi una agressió, s'ho pensin dues vegades abans de denunciar per temor a la reacció que hi pot haver."

És un masclisme que quedava en l'àmbit privat, però que ara ja no s'amaga i que ha quedat legitimitat amb l'extrema dreta de Vox. S'oposa a la llei de violència de gènere amb una estratègia basada a falsejar i tergiversar les dades i la realitat.

Un combat que es vol guanyar també a les xarxes. Hi ha missatges feministes que es fan virals i la reacció ha estat contraatacar amb missatges d'odi.

 

ARXIVAT A:
Masclisme Feminisme8M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut