Barcelona

El lapsus de Pablo Casado: assegura que Terra Lliure va cometre 200 assassinats

Ho ha dit quan estava comparant el País Basc amb Catalunya

RedaccióActualitzat

El president del PP, Pablo Casado, ha atribuït erròniament a Terra Lliure 200 assassinats. Casado ho ha dit aquest dilluns a Barcelona, quan felicitava Xavier García Albiol per la seva renúncia al capdavant del partit per concentrar-se en les eleccions municipals a Badalona.

El president del PP ha recordat la situació al País Basc durant els anys dels atemptats d'ETA i ho ha comparat amb Catalunya:

"A Catalunya afortunadament no hi ha terrorisme, tot i que alguns treuen pancartes reivindicant Terra Lliure, que va ser una banda terrorista dels anys 80 que va perpetrar 200 assassinats. No hi ha terrorisme, però hi ha violència i hi ha confrontació als carrers."

 

"200 atemptats"

Al torn de preguntes una periodista li ha preguntat per aquesta afirmació, i Casado ha rectificat i ha dit que l'organització terrorista catalana va cometre "200 atemptats":

"Terra Lliure va cometre 200 atemptats de diferent naturalesa, alguns dels quals han passat a la història de la crònica negra del país."

Ha esmentat un atemptat contra un empresari amb una bomba enganxada al cos i el tret que va rebre Federico Jiménez Losantos a la cama, entre d'altres.

"S'haurien de prendre mesures"

Casado ha afegit que "hauria d'avergonyir a qualsevol partit català" que hi hagi "energúmens" que es manifestin amb pancartes en favor de Terra Lliure. Ho ha qualificat d'"escàndol", i ha afegit que "s'haurien de prendre mesures".

En aquest sentit, diu que el seu partit vol modificar l'article 578 del Codi Penal perquè "es prohibeixin de manera efectiva els actes d'enaltiment del terrorisme".

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPPTerrorisme
Anar al contingut