Rato, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Rato, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Madrid

El jutge manté a la presó l'empresari que hauria ajudat Rodrigo Rato a blanquejar capital a l'estranger

El magistrat considera que hi ha risc de fuga i de destrucció de proves

RedaccióActualitzat

L'empresari que hauria ajudat Rodrigo Rato a blanquejar capital a l'estranger continuarà a la presó. Així ho ha decretat el jutge que porta el cas perquè considera que "hi ha risc de fuga i de destrucció de proves."

Alberto Portuondo (responsable de l'empresa Albisa) ha declarat durant dues hores davant del magistrat i la fiscal del cas, Elena Lorente, i sembla que ha respost a totes les preguntes i ha col·laborat amb la investigació. Ha declarat en relació amb el cas pel qual l'exvicepresident del govern espanyol està imputat per frau fiscal i blanqueig de capital.

Segons les informacions que han transcendit, l'empresa de Portuondo hauria actuat com a empresa pantalla pel cobrament per part de Rato de comissions que sumarien prop de 2 milions d'euros d'empreses proveïdores de Bankia. Més de 800.000 euros haurien anat a parar a Kradonara SL, propietat de Rato. La investigació continua sota secret de sumari.

Fonts jurídiques han explicat que el jutge, que s'ha inhibit de la causa a favor de l'Audiència Nacional, no pot investigar el delicte de blanqueig a l'estranger perquè no té competències per fer-ho. Tot i això, i fins que el jutge del cas Bankia, Fernando Andreu, decideixi si ho assumeix, ha de continuar practicant les diligències que li siguin requerides, ja que la causa no pot quedar paralitzada.

L'empresari va ser detingut diumenge passat a Barajas quan estava a punt de marxar cap a Mèxic, on viu habitualment.

 

Anar al contingut