Barcelona

El jutge decreta llibertat sota fiança per als set empresonats arran de l'"operació Pandora"

Els Mossos atribueixen nou atemptats als detinguts el desembre a Barcelona, després dels escorcolls contra grups anarquistes

RedaccióActualitzat

El jutge decreta llibertat sota fiança per a les set persones detingudes arran de l'"operació Pandora", que encara eren a la presó. Segons ha pogut saber Catalunya Informació, el magistrat Javier Gómez Bermúdez els ha concedit la llibertat sota fiança de 3.000 euros amb la condició que es presentin als jutjats tres cops per setmana i que no viatgin fora de l'estat espanyol. El jutge considera que no hi ha risc de fuga ni de destrucció de proves, i tampoc que cometin nous delictes. Els advocats dels detinguts ja han dipositat la fiança i s'espera que tots ells surtin avui mateix en llibertat.

Tots ells, detinguts el 16 de desembre, hauran passat un mes i mig a la presó acusats de pertànyer a una organització terrorista que hauria perpetrat nou atemptats amb artefactes explosius.

Aquest dijous, els Mossos d'Esquadra van informar que els onze detinguts, principalment a Barcelona, en l'"operació Pandora" formaven part d'un grup criminal d'ideologia anarquista anomenat GAC (Grups Anarquistes Coordinats), al qual s'atribueixen diversos atemptats contra entitats bancàries i interessos italians a Catalunya, la catedral de l'Almudena de Madrid i la basílica del Pilar de Saragossa.

Durant les investigacions es va escorcollar la Kasa de la Muntanya, l'Ateneu Llibertari del Poble-sec i l'Ateneu Llibertari del Palomar, tots tres a la ciutat de Barcelona. Quatre dels onze detinguts estan en llibertat amb càrrecs. Entre els onze detinguts hi ha quatre homes i quatre dones espanyols, una dona italiana, una d'uruguaiana i una que té la doble nacionalitat italiana i austríaca. Estan acusats d'un presumpte delicte de pertinença a organització criminal amb finalitat terrorista de caràcter anarquista violent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut