Un dels paisatges més emblemàtics del Japó (Pexels)

El Japó es reobre totalment al turisme: ja no caldrà visat ni viatjar en grup organitzat

Les restriccions vigents s'aixecaran a partir de l'11 d'octubre

Actualitzat

A partir del pròxim 11 d'octubre, els turistes que vulguin viatjar al Japó hi podran anar sense haver de fer-ho a través d'un grup organitzat per una agència de viatges, l'única manera per als estrangers de visitar el país nipó des del mes de juny, quan es van reobrir les fronteres per primer cop després de dos anys tancades per la covid.

També s'aixecarà la limitació del nombre de persones que poden entrar al país cada dia, que ara es mantenia en 50.000.

Els turistes podran, doncs, viatjar pel seu compte i no els caldrà cap visat per entrar al país.

Això sí, els turistes que vulguin viatjar al Japó hauran d'acreditar la triple vacunació de la covid o presentar un test amb resultat negatiu fet 72 hores abans de viatjar.

Aquest aixecament de restriccions l'ha anunciat des de Nova York el primer ministre japonès, Fumio Kishida, que ha assistit a l'Assemblea General de l'ONU.

"El Japó relaxarà les mesures de control a les fronteres per estar igual que els Estats Units", ha dit el mandatari japonès. De fet, el Japó era l'únic país del G7 que encara mantenia les fronteres tancades.

Una imatge dels carrers de Tòquio (Pexels)

Recuperar el turisme

Els turistes que viatgin al Japó es beneficiaran d'un ien feble, que s'ha desplomat respecte al dòlar en els últims sis mesos. Això podria fer que el Japó sigui encara més atractiu per a molts visitants.

El retorn del programa d'exempció de visat suspès el març de 2020 farà més fàcil l'arribada de turistes estrangers. El 2019, abans de la pandèmia, el Japó va establir una xifra rècord de 31,9 milions de visitants estrangers. El 2021, en canvi, només 246.000 estrangers hi van viatjar.

Kishida també ha anunciat una campanya publicitària per incentivar el turisme i un pla nacional d'incentius de viatge que oferirà als japonesos descomptes en viatges, preus de parcs temàtics, esdeveniments esportius i concerts. 

ARXIVAT A:
TurismeCovid-19Japó
Anar al contingut