El Homrani ha demanat disculpes pel caos en les ajudes per als autònoms (EFE/Quique Garcia)

El Homrani admet que "no vam saber calibrar" la resposta dels autònoms als ajuts

El conseller de Treball demana "disculpes" pels ajuts que només han arribat a un 10% dels autònoms i defensa els cessaments al departament

RedaccióActualitzat

"Ens vam equivocar de model" a l'hora de facilitar ajudes als autònoms. Així ho ha admès, en el Parlament, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

També ha dit que "no vam saber calibrar que tindria una resposta com la que vam tenir", en referència al col·lapse inicial de la web posada en marxa per demanar les ajudes, i al fet que hi van poder accedir el 10% dels autònoms.

En resposta a les preguntes formulades pel PSC i els comuns durant la sessió de control al govern, El Homrani ha volgut tornar a demanar, en seu parlamentària, "disculpes a totes les persones a qui vam generar una onada d'insatisfacció".

 

L'oposició ha demanat a El Homrani que "faci un pas al costat" (EFE/Quique Garcia)


El conseller ha explicat que es va optar per oferir les ajudes de la manera com es va fer, perquè es va "voler treure de la manera més àgil" els recursos disponibles.

En aquest sentit, ha defensat que "això ens ha permès que ja estiguin resoltes 4.000 ajudes, i ja n'estan pagades 2.500".

A partir d'aquí, ha avançat que "estem treballant en un nou model" per poder fer arribar noves ajudes als autònoms afectats per la crisi.


ERC exigeix "lleialtat"

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ja havia avançat, divendres passat, en el programa "Els matins" de TV3, que el govern està treballant per poder oferir més ajudes als autònoms mitjançant un nou mecanisme més àgil. Fins ara, però, no s'ha concretat com serà ni quan es posarà en marxa.

Durant el seu torn de respostes als grups parlamentaris, Aragonès ha demanat més recursos al govern espanyol, al qual ha acusat de "rentar-se les mans" de la gestió de la pandèmia.

 

Aragonès, aquest dimecres, a la sessió de control (EFE/Quique Garcia)


Una gestió que també ha obert esquerdes en el govern: aquest matí ERC ha abandonat la reunió de seguiment de la Covid, arran de les filtracions a la premsa de les mesures de desescalada que està estudiant el Procicat. Els republicans han exigit "un pacte de lleialtat" a JxCat.

Aquesta última crisi arriba dies després de l'enfrontament obert entre Aragonès i el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, de JxCat, també per una filtració de possibles mesures de reobertura del comerç i la restauració.
 

Defensa dels cessaments

Durant les seves respostes als grups socialista i dels comuns, El Homrani també ha defensat el cessament de la cúpula de Treball i la remodelació del departament, que ha assegurat que ha quedat reforçat.

"Agraïment immens al treball fet per Josep Ginesta i per Cesc Iglesies", ha dit Homrani, "però toca reforçar i renovar", ha afegit.


"Faci un pas al costat"

L'oposició no ha quedat satisfeta amb les explicacions d'El Homrani. Els socialistes li han demanat que "faci un pas al costat".

Des dels comuns també li han retret que es dediquessin 20 milions d'euros a les ajudes per als autònoms quan la Generalitat ha rebut 1.600 milions d'euros del fons Covid, i n'ha de rebre més.

ARXIVAT A:
Chakir el HomraniCoronavirus
Anar al contingut