El Homrani en un ple al Parlament a principis de novembre
El Homrani en un ple al Parlament a principis de novembre (ACN / Bernat Vilaró)

El Homrani cessa la cúpula de Treball després de la polèmica pels ajuts als autònoms

Oriol Amorós substitueix Josep Ginesta com a secretari general de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies

Actualitzat

Després de la crisi de les ajudes als autònoms, el conseller Chakir El Homrani ha decidit renovar la cúpula del departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El fins ara secretari general de la conselleria, Josep Ginesta, serà substituït per Oriol Amorós.

Fins ara, Amorós ha estat el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del departament. Vinculat des de fa anys a les polítiques públiques d'igualtat, ja va ser secretari per a la Immigració entre els anys 2006 i 2010, en el govern que presidia José Montilla.

En l'àmbit laboral, serà Enric Vinaixa qui assumirà les tasques, i les sumarà a les que ja tenia ara de director general de Relacions Laborals.

El fins ara secretari general de la conselleria, Josep Ginesta, durant una roda de premsa al juliol
El fins ara secretari general de la conselleria, Josep Ginesta, durant una roda de premsa al juliol (ACN / Jordi Bataller)

 

També serà rellevat Francesc Iglesies com a secretari d'Afers Socials. Segons la nota publicada per la conselleria, l'objectiu dels canvis és reforçar amb noves perspectives les dues àrees clau del departament per afrontar la crisi social i laboral de la ciutadania.

Marta Cassany, actual directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a la demarcació de Tarragona, serà la substituta d'Iglesies.

Aquests relleus es produeixen la setmana següent del col·lapse de la pàgina web per tramitar les ajudes als autònoms afectats per la crisi del coronavirus, que es van esgotar i només van poder-hi accedir el 10% dels que hi optaven.

El secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, durant una entrevista amb l'agència ACN
El fins ara secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, durant una entrevista (ACN / Elisenda Rosanas)

 


Fonts properes al departament apunten que la conselleria inclou àrees molt complexes i que hauran d'afrontar mesos complicats amb una crisi social i laboral. Aquestes fonts assenyalen que Iglesies tenia un perfil més polític i, amb Cassany, s'aposta per un perfil més tècnic i de gestió.

Els nomenaments es faran a la reunió del consell executiu d'aquest dimarts.

ARXIVAT A:
Chakir el HomraniCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut