Una terrassa de bar, tancada, a la Rambla de Barcelona
Una terrassa de bar, tancada, a la Rambla de Barcelona

La desescalada en el sector de la restauració obre discrepàncies al govern

Pere Aragonès retreu a Ramon Tremosa que avanci una proposta de reobertura de bars i restaurants sense haver-la acordat al Consell Executiu

Actualitzat

El Procicat anunciarà aquest dijous si prorroga les restriccions amb l'objectiu de continuar fent baixar el nombre de contagis de coronavirus o bé si, al contrari, en modifica alguna.

La hipotètica desescalada en el sector de la restauració ha generat una altra picabaralla política entre els dos socis del govern de la Generalitat. La conselleria d'Empresa i Coneixement fa dies que treballa en un pla per posar en marxa el comerç.

 

Aragonès i Tremosa, entre altres consellers, en la reunió de govern d'aquest dimarts
Aragonès i Tremosa, entre altres consellers, a la reunió de govern d'aquest dimarts

 

La proposta que s'ha filtrat aquest dimecres contempla una primera fase en què podrien reobrir les terrasses de bars i restaurants i els centres d'estètica, amb un 50% de l'aforament.

La voluntat del departament és que aquestes mesures entrin en vigor aquest cap de setmana mateix, però asseguren que el pla es va enviar fa dies a Salut i no han rebut resposta.

 

 

El vicepresident, Pere Aragonès, ha discrepat públicament de l'estratègia de Tremosa i, en una sèrie de tuits, apunta que el govern prendrà les decisions "sempre seguint criteris sanitaris". Aragonès afirma que obrir debats a través dels mitjans "genera confusió" i assegura que l'executiu no prendrà "decisions precipitadament":

 

 

 

 

Marín i 16 alcaldes més del PSC demanen reobrir la restauració

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i 16 alcaldes socialistes del Baix Llobregat han demanat a la Generalitat la reobertura "immediata" dels establiments de restauració i hostaleria.

En una carta enviada aquest dilluns a Aragonès, expressen preocupació per la situació "dramàtica" que afronten els treballadors del sector i assenyalen que els municipis "estan patint de manera especial el tancament temporal de milers i milers d'establiments pertanyents a aquests sectors sense haver-los donat una alternativa de viabilitat que els ajudi a superar aquest període de dificultats":

"Hem de ser capaços de coordinar l'obertura d'aquests establiments amb les restriccions actuals de mobilitat nocturna i confinament perimetral de cap de setmana."

Signen la missiva els alcaldes d'Abrera, Castelldefels, Cervelló, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana i Viladecans.

 

Núria Marin, durant una roda de premsa el mes de juliol
Núria Marín, durant una roda de premsa el mes de juliol (ACN / Àlex Recolons)

 

ARXIVAT A:
Pere AragonèsRamon TremosaCoronavirus Covid-19Generalitat de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut