Barcelona

El Gremi de Joiers denuncia un augment del 89% dels atracaments en un any

La mort a ganivetades d'un joier aquest dissabte a Barcelona ha reobert el debat sobre la seguretat en aquest tipus d'establiments. El Gremi de Joiers de Catalunya ha tornat a reclamar més vigilància i canvis legislatius per frenar la reincidència dels atracadors. En un any, segons dades del gremi, els atracaments i delictes violents contra les joieries han crescut un 89% respecte de l'any anterior i han passat de 34 a 64.

Actualitzat
Durant els nou primers mesos de l'any hi ha hagut 220 robatoris a joieries catalanes. És una xifra que gairebé arriba al total de tot l'any 2009, quan es van produir 254 robatoris. Per frenar aquest tipus de delictes, el gremi demana canvis normatius.

Dos atacs en 24 hores

Les queixes dels joiers arriben després d'un cas tràgic: la mort d'un home apunyalat en un atracament a Barcelona. En només 24 hores s'han produït dos atacs en dues joieries de la capital catalana. El primer, al número 65 de la rambla de Guipúscoa, va acabar amb el propietari mort. El segon, en un establiment de l'avinguda Pau Casals, hi han entrat tres atracadors -un amb arma de foc i dos més amb malls- per rebentar els aparadors i endur-se'n joies i rellotges de gran valor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut