Barcelona

El Grec 2014 aposta per les produccions internacionals i els espectacles híbrids

La 38a edició del festival Grec, de l'1 al 31 de juliol, coprodueix la meitat dels prop de 80 espectacles de la programació

RedaccióActualitzat

La 38a edició del Grec Festival de Barcelona tindrà lloc de l'1 al 31 de juliol del 2014, amb més de 70 propostes de teatre, dansa, música, circ i espectacles multiformat.

La companyia holandesa Toneelgroep Amsterdam, que l'estiu passat va triomfar al Grec amb "Tragèdies romanes", torna amb el seu nou espectacle, "The Fountainhead", una de les 7 coproduccions internacionals del festival i una de les propostes estrangeres més destacades d'enguany al Grec, així com la versió multidisciplinar de "Les criades", de Jean Genet, a càrrec dels coreans Sadari Movement Lab, mai vistos a Catalunya.

L'espectacle "M.U.R.S." de La Fura dels Baus obrirà el festival amb una funció gratuïta que tindrà lloc el 30 de juny al castell de Montjuïc (aforament limitat, amb reserva prèvia). "M.U.R.S." és un espectacle on el públic podrà interactuar lliurement i forma part del programa d'actes del Tricentenari BCN.

A banda de "M.U.R.S,", el Grec té enguany 6 coproduccions internacionals més: "Vader" (Pepping Tom/Franck Chartier); "Le Capital" (Sylvain Creuzevault); "Numax-Fagor-Plus" (Roger Bernat); "A house in Asia" (Agrupación Señor Serrano); "Disbarat!" (Cacophonic Pictures/Karl Stets) i "Lonely Together" (Gregory Maqoma/Roberto Olivan).

L'espectacle inaugural tindrà lloc l'1 de juliol al teatre Grec amb "Wonderland", el debut a Barcelona de Gallim Dance, una companyia novaiorquesa de dansa contemporània reconeguda internacionalment, amb direcció i coreografia d'Andrea Miller.

El Grec tindrà presència, puntualment, a 35 espais diferents de tota la ciutat, ha congelat els preus de les entrades i ha potenciat les propostes gratuïtes.

El MiniGrec

Després de l'experiència de l'any passat, el MiniGrec continuarà sent el programa infantil i familiar del Grec. Els espectacles del MiniGrec es podran veure al Teatre Lliure, al Mercat de les Flors, a l'Almeria Teatre i a La Puntual. El dia 27 de juny al Teatre Grec se celebra la festa als jardins del Teatre Grec (entrada gratuïta amb reserva prèvia), que servirà de tast dels espectacles que es podran veure durant el juliol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut