El govern rectifica: les sales de concerts podran obrir aquest dilluns

El Diari Oficial de la Generalitat publica que les sales de concerts estaran tancades en el tram 1 de la desescalada, però el govern manté que ha estat un error

RedaccióActualitzat

Les sales de concerts podran obrir en el tram 1 de la desescalada. El govern esmena així el seu propi Diari Oficial (DOGC), publicat aquest dissabte.

En l'apartat 11.1, el DOGC permet la reobertura del sector cultural al 50%, però amb una excepció: "cafè teatre, cafè concert i sales de concerts."

"Es manté la suspensió de l'obertura al públic dels establiments amb llicència per a l'exercici de les activitats recreatives musicals de cafès teatre, cafès concert i sales de concerts."

La decisió ha aixecat indignació entre el sector. La gerent de l'Associació de Sales de Concert de Catalunya, Carmen Zapata, ha qualificat el govern d'"extenuant".

 

Unes hores després, però, el Departament de Cultura ha aclarit que el DOGC conté un error i que les sales de concerts sí que podran obrir.

 

Els departaments de Salut i Interior també han confirmat que es tracta d'un error. Poc abans de les nou del vespre, la Generalitat ha publicat una esmena a la resolució del Procicat.

 

Així, les sales podran obrir dilluns. Ho faran amb les mateixes condicions que les culturals d'arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes i auditoris. L'aforament és d'un màxim del 50% de l'autoritzat i amb un nombre màxim de 500 persones per sessió o actuació, tant si és a l'aire lliure com en espais tancats. Això sí, no es permet que s'hi dugui a terme el servei de bar.

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut