Ral·li Dakar

El govern francès parlarà amb els organitzadors del Dakar sobre la seva continuïtat

El govern francès rebrà el pròxim divendres responsables de l'empresa ASO (Amaury Sport Organisation) que organitza el ral·li Dakar per abordar la continuïtat de la prova després de la suspensió de l'edició d'enguany per raons de seguretat. L'anunci l'ha fet aquest dimarts el secretari d'estat d'Esports, Bernard Laporte, que en la sessió de control al govern a l'Assamblea Nacional ha subratllat que ara "la vertadera qüestió és la continuïtat de la carrera".

Actualitzat

Laporte ha considerat que "l'organització va prendre la decisió correcta" en anul·lar el ral·li després de "les recomanacions fermes del govern" francès sobre les amenaces llançades per Al-Qaeda al Magreb. Tot i que el diputat que li ha preguntat volia precisions sobre les justificacions d'aquestes recomanacions, el secretari d'estat d'Esports s'ha limitat a recordar els quatre turistes francesos morts a Mauritània el 24 de desembre i "les amenaces directes d'Al-Qaeda sobre la cursa".

Amaury Sport Organisation (ASO) va al·legar motius de seguretat per justificar l'anul·lació de la competició. El representant de l'ASO a l'Europa central, l'hongarès Balázs Szalay, va dir el passat 5 de gener que es vol donar l'oportunitat als competidors per tal que participin en una competició el 2008. Per això, va sorgir la idea d'organitzar "un ral·li d'Europa de l'Est" i un altre a la part occidental del continent.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut