Madrid

El govern espanyol estudia apujar els impostos a les rendes més altes

El govern espanyol es planteja apujar els impostos a les rendes més altes. Ho ha dit el ministre de Foment, José Blanco, per a qui aquesta podria ser una mesura necessària perquè, segons ha afirmat, els recursos de l'Estat són limitats. El titular de Foment ha apuntat que aquest augment podria servir per fer front a la polèmica ajuda de 420 euros per als aturats sense prestació.

Actualitzat
L'endemà de l'anunci del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que no descarta ampliar el nombre d'aturats que es podran beneficiar de l'ajuda de 420 euros, José Blanco ha recordat que això té un cost per a les arques de l'Estat, i ha afirmat que una manera de compensar-lo seria demanar un esforç als que guanyen més.

En una entrevista a la cadena Ser, el ministre ha afirmat que "si cal apujar determinats tipus impositius de les persones que tenen més renda per garantir polítiques socials o inversions públiques s'haurà de fer". Tot i que Blanco ha afirmat que es tractava només d'una "reflexió", ha afegit que en moments de crisi "tots hem de contribuir a millorar la situació".

"Sóc partidari d'ajudar els que més ho necessiten, i per fer-ho els que tenen més recursos s'han d'estrényer el cinturó, i ho hem de dir clarament a la societat", ha conclòs.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut